Szeretet, hit és nagyobb élet

2010 március 21. vasárnap  10:30

P. TJ Hassler

Ami konferenciák után történik, hogy úgy kezdünk gondolkodni, hogy visszatérünk a „normális” élethez. Majd foglalkozunk ezzel ha minden lecsendesedik. Valóban így akarunk gondolkodni?

Gal 1. Pál 1-5-ig Isten békéjéről beszél, utána pedig: Gal 1:6  Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok:

Mi történt veletek? Lecsendesedtek a dolgok? Emlékeztek amikor elmentünk hozzátok beszélgettünk, a szívünk felkavarodott? Mikor egy egész hetet töltöttünk a világ minden részéről jövő emberekkel és Isten megérintette a szívünket? Mi történt? Lecsendesedtek a dolgok? Visszatért minden a normál kerékvágásba? Együtt sírtunk, együtt dicsértük az Urat, egymás kezét fogtuk és imádkoztunk.

Ezen a héten nagyon jól és pontosan lettünk a tanítva. Nem emlékeszem hogy bármikor korábban ilyen pontos tanítások lettek volna. Emlékeztek az üzenetekre? Vagy csengnek le a dolgok? Amikor egy ilyen konferencia után Istennel járunk, egy magasabb úton járhatunk, ahol a hitünk is magasabb helyen van. Egész héten keresztül, a hit beleszövődött a szívembe. Nem hiszem hogy értettem annyira, mint ahogy a héten megtanultam.

Volt egy zenei műhelyelőadásunk, ahol Zsolt 19:11–ról beszéltünk: legyenek kedvedre valód szájam mondásai és a szívem gondolatai előtted legyenek.
Felöltözhetem a kereszténységet, beszélhetek róla, de a szívem gondolatai valami egész máson járhatnak. Volt már úgy, hogy az üzenet után odamentél a pásztorhoz és mondtad neki: milyen gyönyörű üzenet volt!? Aztán mikor vissza kérdezett: melyik rész tetszett, te nem emlékeztél!?
A szívem gondolatai és a szám szavai van hogy nem egyeznek.
Fáradt voltam, pusztán fel akartam építeni a pásztorom. Pedig nem hallottam egy szót sem abból amit mondott.

Isten tartogatott valamit számunkra ezen a héten. Csodálkozom, hogy olyan gyorsan elfelejtjük ezeket a dolgokat. Isten annyira szeret minket. Isten szeret engem. Tényleg azt gondolom a szívemben, hogy Isten szeret? Mert ha ezt megragadod és hit által jársz, akkor a világod, ami kicsi volt, naggyá válik. Ott lehetek Baltimore-ban és mégis kicsi lehet a világom. A gyülekezet négy fala között, a három Istentiszteletben, az evangelizációban, nagyon pici. Mert nincs hit.

Aztán hirtelen látom, hogy Isten szeret és a hitem növekszik és a világom kitágul és imádkozom. Hirtelen más lesz a járásom. Nem akarom elfelejteni amit tanultam a héten. P. Stevens úgy hívta ezt: szellemi integritás, egyenesség. Hallani Isten Igéjét, hinni és alkalmazni hitben. El vagy hívva a missziós mezőre? Milyen nagy a világod vagy mennyire kicsi? Isten szólt hozzánk a héten. Még nem is fejezte be. Többet tartogat még. Ez most pusztán a kezdet. Semminek nincs vége. Semmi sem csengett le. Ezzel követhetjük Istent, bízhatunk benne. Kapcsolatok, házasságok, munka, egymással való közösségünkben. Isten szólt hozzánk ezen a héten úgy, hogy nem kell megállnunk. Nincs holnap, éljünk a mában!
Hagyd hogy Isten szeressen, bízz az Úrban és Ő vezetni fogja a lépteid!

 

P. Mátyás Feri

Gyönyörűek vagytok. Dolgoztok is rajta, dolgoznak is rajtatok. 🙂 Sokat dolgozunk azon, hogy jól nézzünk ki, hogy legyen külső szépségünk, de ti sokat dolgoztok azon, hogy legyen belső szépségetek és ez tükröződik is. Olyan, mintha már teljességre jutottatok volna.

Erről – a teljességről – szeretnék beszélni.

Előtte viszont még Angliáról szeretnék modnani pár szót. Chesterben voltam másfél évet, most ötszáz km-el délebbre költöztünk. Most ritkábban találkozok velük. Egész délen lakunk ahol nincs gyülekezet, úgyhogy egy otthoni Bibliatanulmányt kezdtünk. Erre jár néhány házaspár. és néha megtelik a házunk. Eddig úgy nézett ki, hogy pénteken, de most már szombatokon is. Megesik, hogy a szomszédok mérgesek, mert az emberek későn mennek el, van  hogy hajnal kettőkor. 🙂

Teljességre csak Krisztusban juthatunk. kizárólag rajta keresztül. Ez a törekvésünk, és ha Krisztusban tesszük, akkor jó úton járunk. Az Ő Szelleme vigasztal, az Ő Igéje tesz teljessé, az Ő megváltása ad örök életet. Az Ő nyomdokain járunk, az Ő tanítványai vagytok, és Isten büszke rátok! Nélküle viszont semmink nincs. Tényleg semmink. Bármink van, ha nem vihetjük az örökkévalóságba az semmi. Bármink van azonban Krisztusban, az igen nagy érték számunkra és Isten számára.

Eféz 5:27  Hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsôségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplô, vagy sömörgözés, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen.

Ne hagyd, hoyg a világ elvakítson, (2Kor 4:4) hogy ő mondja meg ki vagy. Mert Krisztus szemében tökéletes vagy és nemsokára ebbe a szembe nézhetünk bele. Hiszem, hogy nincs messze ez az idő. Ő a menyasszonyaként bánik veled, féltékenyen szerető vőlegényként. Te vagy a szeme fénye, kedvence. Amid van az hihetetlen. Mert Tőle van. Megyünk előre az Ő lépései nyomán és várjuk a találkozót, mint a menyasszonya és úgy is viselkedünk, mint a menyasszonya.

Hogy viselkedik egy menyasszony? Nem harcol. Láttál már harcoló menyasszonyt? Én még nem. Hogy nézne ki? Fátyolban, fehér ruhában, lesben áll, aztán ráveti magát az áldozatára! El sem tudom elképzelni milyen lehet. 🙂

A zsidóknál úgy megy ez, hogy amikor a vőlegény megkéri a menyasszony kezét a leendő apósától, akkor onnantól kezdve úgy gondolkoznak a menyasszonyról mintha a feleség lenne. A fiú utána hazamegy az apjához, helyet készít a menyasszonyának, és a menyasszonynak semmi más dolga nincs, csak várni őt. Mindenki úgy gondol a menyasszonyra, mint aki el van választva, félre van téve a vőlegénynek és csak tőle függ. Most mi ezt még nem tapasztaljuk meg. Valami más most az osztályrészünk. Itt vagyunk a világban, és jön valami ami nem annyira jó. Gondolok itt az üldöztetésre, nyomorúságra. Ám mi halljuk a vőlegény hangját! Ján 10:3.

Luk 21-ben megkérdezték, hogy mikor jön el a pillanat amikor visszajön. Sok mindent elmondott. Amikor ezt olvassuk, általában nem vagyunk vidámak. Pedig Ő ezzel vigasztal minket. Amikor látod, hogy mi történik a világban és elolvasod ezt a fejezeted, akkor azt mondod: Hm, látok valamit. Látom, hogy nincs messze az idő! Nagyon örültem amikor P. Matti az elragadtatásról beszélt, vagy amikor P. Ben a menyasszonyról beszélt.
Eljön az üldöztetés: Luk 21:12  kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.
Hallottam egy történetet. (Valaki evangelizált az utcán, közben a telefonra felvette.) Két kedves homoszexuiális arra járt, és nem tetszett nekik az üzenet. Feljelentették a prédikátort. Bevitték ezt az embert, aki prédikált, a rendőrségre és szerencsére ott volt a felvétel amit visszahallgathattak.
Semmi negatív dolgot nem mondott a homoszexuálisokról.
Az a „drága” pár már otthon ült és jól érezték magukat, a prédikátornak még magyarázkodnia kellett. Végül elengedték.

Ez jutott eszembe: ez alkalom lett a tanúságtételre. Remélem a rendőr megtért. 🙂 Viszont látjuk, hogy kezdődik. Igen!?
Szívesen nézem és látom, hogy a világ változik. Nem küzdök. Uram: Gyere! Nem baj, ha van egy kis üldöztetés, mert: Luk 21:28  Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.
Emeld csak fel a fejed! Nézz a vőlegényre! Emeld fel a fejed, mert Ő néz vissza rád! Ezért bármire képes vagyok. Üldöznek? Idő van.

Érdekes egyébként, hogy a tudósok ezt mondják: van néhány évtizedünk. (Ezek az optimista tudósok.) A vadabbak azt mondják néhány év van hátra csak. Szociológusok is ezt mondják. Más vallások is ezt mondják. Kevés az időnk. A Biblia ezt mondja.

Most olvastam egy jósnőről, valami venga-banga. Ő is ezt mondja. Ámen. 🙂 Igaz a pokol tüzéből jósol, de nekem nem gond. Azért tetszett, mert azt mondta, nem 2012, hanem hamarabb! Ezért tetszett. 🙂

Luk 21:36  Vigyázzatok azért minden idôben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, a mik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia elôtt!

Könyörögj a rokonaidért, barátaidért és az ellenségeidért. Nem baj ha vannak ellenségeid, ha üldöznek. Mi van az ellenségeinkkel? Tudjuk őket szeretni? Tudjuk honnan jövünk, hová megyünk? Mindig lesznek ellenségeink. Ne haragudj az ellenségeidre, különben nem tudod szeretni. Gondolkozz így: ha az ellenségeddel küzdesz és legyőzöd, attól még az ellenséged. Alig várja, hogy elfordulj és megfojtson egy kanál vízben! Viszont ha szereted, és mikor éhezik enni adsz neki, és mikor szomjazik akkor vizet adsz neki, ha szereted, akkor megnyered! Után testvéred lesz! Szeresd az ellenséged! Ne legyőzd! Nem kell legyőznöd.
Menyasszony vagy, te ne harcolj. A vőlegény harcol érted és nem lesz kedves az ellenséggel. (Néha megjelennek fiúk és furcsán néznek a lányomra és nem vagyok kedves. Nem tudom kontrollálni. „Apa hogy néztél már megint?” „Kedves voltam, nem szóltam egy szót sem.” „Apa, úgyis jönnek más fiúk.” „Jó, de kérlek ügyelj rá, hogy hogy mennek haza törött lábbal.” 🙂 )

A vőlegény küzd majd, te ne küzdj.
Róm 12:14
 Åldjátok azokat, a kik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok.
Megtanulunk imádkozni az ellenségért és hallgatni a hangra. Az idő közel van.

Jel 19:9  És monda nékem: ìrd meg: Boldogok azok, a kik a Bárány menyegzôjének vacsorájára hivatalosak. És monda nékem: Ezek az Istennek igaz beszédei.

Te hivatalos vagy? Igen? 🙂
Nem, mi nem vagyunk hivatalosak a menyegzőre. Ellenkezőeg, a menyegző nem létezik nélkülünk.
A hivatalosak azért boldogok, hogy láthatják, hogy ehetik amit te ezen a vacsorán, ettől már boldogok. Az ószövetségi szentek, az angyalok, hivatalosak, és már ettől boldogok.
Te meg a menyasszony része vagy. Ott majd látszik, hogy tökéletességre jutottál.
Most pedig te vagy Isten szeretettje. Ne hadakozz, imádkozz az ellenségeidért!

Nézz felfelé és várd a vőlegényed. Mert az idő nagyon közel van.

 

P. Morrison.

Nagyszerű jegyzetfüzettel hazamenni és látni amit a mennyből kaptunk. Itt lakomáztunk a héten. Ma reggel pedig folytatódik.

1 Kor 10:17  Mert egy a kenyér, egy test vagyunk sokan; mert mindnyájan az egy kenyérbôl részesedünk.
Annyira fontos, hogy egy helyi gyülekezetben legyünk. Ha itt voltál a konferencián, akkor tudod, hogy mennyire csodálatos Isten népével lenni. Nagy várakozással jövünk a konferenciákra.
Most akkor legyen nagy várakozásunk a helyi gyülekezetünkben is! Mert Isten ugyanaz a te helyi gyülekezetedben, mint itt a konferencián. Legyen ugyanolyan nagy várakozásunk, mert a Szent Szellem ugyanaz, Ő az Aki felkeni a helyi pásztorod és szól és mennyei kenyeret ad rajta keresztül. A pásztorok nem sütik a kenyeret, hanem szállítják.

Mókás, hogy az az ember aki a szolgálatunkat alapította, mielőtt pásztornak lett elhívva, kenyérszállító volt. Üzletekbe járt, kínálta a kenyérgyár termékeit. Azt akarta, hogy minél több kenyeret vegyenek. Meggyőzte őket, hogy vegyék meg a kenyeret. (Hála Istennek, hogy Istennek volt egy magasasbb rendű kenyere számára.)

Mát 4:4, Ján 6:35 Jézus a kenyér ami alászáll a mennyből. Hazamentek a helyi kenyérszállítótokhoz. Az Úr süti a kenyeret, közösségben a pásztorral. Gondolkodik a szívében, valami frisset akar hozni az elmélkedés kemencéjéből, az ima kemencéjéből, az imádatéból. Kiveszi a kenyeret a kemencéből és ott van frissen. Legalább háromszor egy héten, de ha van Bibliaiskola, akkor többször is. Lehet, hogy a te gyülekezetedben a kenyérszállító minden nap hozzá. Mint a korai gyülekezetben, Csel 2:42 amikor naponta találkoztak.

Amikor emberek reggel Istentiszteletre jönnek, és vasárnap este újra jönnek, szerdán újra jönnek, a szomszédok megkérdezik, hogy nem most voltál gyülekezetben?
Az közgondolkodás olyan, hogy ha komolyan vallásos vagy akkor egy héten egyszer ott vagy. Azon túl bármi, az már felfoghatatlan. 🙂 Mit lehet ott csinálni annyit? Miért kell visszamenned annyiszor? (Bámulatos, hogy a világ hogyan néz a gyülekezetbe járásra.)

A helyi gyülekezet a kiterjesztése annak ami itt a héten volt. Nagy lendületünk van és a Szent Szellem növeli ezt az életünkben. Isten soha nem megy visszafelé. Ahogy az elragadtatás felé tartunk – legalább háromszor hallottunk erről – lendület formálódik, higgyük ezt a helyi gyülekezetünkben is, akármekkora is az! Nem az a lényeg, hogy mekkora, hanem a szellemi lendület amit megtapasztalunk imában, beszélgetésben és ahogy kutatjuk az írásokat. Áldottak vagyunk ezzel a világméretű szolgálattal, a technológiával, amely összeköt és hallhatjuk az üzeneteket. Megoszthatunk egymással szerte a világon.

Először is engedelmeskedj Zsid 11:25-nek: El nem hagyván a magunk gyülekezetét …

Egy tábortűz úgy alszik el hamar, ha a fadarabokat távol teszed egymástól. Az ellenség tudja ezt. Ne hagyd, hogy bármi tálvolságot tegyen közéd és a testvéred közé! Lépj túl ezeken! Mert szükségünk van rá, hogy a tűz égjen a helyi gyülekezetben. Ezért kell ott lennünk amikor a gyülekezet találkozik ahányszor csak lehet Isten kegyelméből. Lehet, hogy emiatt a gyermekeinknek fura időbeosztásuk lesz. Lehet, hogy nem alszanak annyit mint amennyit az orvos javasol. Néha a kocsiban alszanak hazafelé. Ám mi a buzgóság életére lettünk elhívva. Ne hagyjuk el az összegyülekezésünket!

Zsid 10:25 … amiképp szokásuk némelyeknek…
Ha néhány emberrel megtörtént, velem is megtörténhet. Vigyázz a szokásaidra, mondjuk hogy nem mész amikor a gyülekezet találkozik.

… hanem intvén egymást, bátorítva…
Ez történt e héten. Ahányszor valaki szólt a pulpitusnál, bátorítást kaptunk.

…annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közeleg.
Gondoljátok, hogy a világban változnak a dolgok? Bizony határozottan tartanak egy biszonyos irányba. A nap közeleg. A Bibliámban a nap nagy “N”-el van. Krisztus napja közeleg. A gyülekezet elragadtatása közeleg. Hallottuk P. Bent – a nap közeleg. Gyülekezzünk össze annyival inkább! Méginkább!
Legyenek spontán összejövetelek. Lehet, hogy laknak körülötted hívők, nem kell pásztori engedély, hogy összejöjjetek imára! Imádkozzunk telefonon!

Annyival inkább tegyétek, mert a nap közeleg!

Kategória: Egyéb