Krisztus az ajtó & Ő azért alszik, hogy felébreszd

2015 március 4. szerda  19:00

P. Kende

Tegnap találkoztam néhány testvérrel, akiknek valóban problémájuk volt az, hogy nem tudták kifizetni a regisztrációs díjat. Arra gondoltam, hogy nem a mi gazdagságunk dicsősége, hogy itt vagyunk, hanem a hitünk dicsősége. Sokan odajönnek hozzám, és köszönik a konferenciát, de nem egy zseni szervezet dicsősége, hogy ez megtörténik, hanem Krisztus Testének dicsősége. Mert igazából több mint száz ember dolgozik a konferencia lebonyolításán, és a gyülekezet, a Krisztus Teste az, ami ezt összehozza. Szeretjük a szolgálatunkat, de nem a Nagyobb Kegyelem Világevangelizáció szolgálat dicsőségére vagyunk itt, hanem Krisztus dicsőségére. Őt dicsőítjük azáltal, hogy itt vagyunk.

Gondoljuk bele abba, hogy egy nap a mennyben leszünk. Az, hogy ott vagy, az a kereszt dicsősége lesz, az Ő feltámadásának a dicsősége, a Szellem újjáteremtő hatalmának a dicsősége, az Atya szeretetének dicsősége. Az a tény, hogy hívő vagy és a mennyben leszel, az a Szentháromság dicsőségére lesz. Ugyanígy, az a tény, hogy itt vagy, az is valóban Isten dicsőségére van. Mert sem neked, sem nekem, sőt egyikünknek sincs más oka arra, hogy itt legyünk, csak Ő.

1Kor 16:9 mert nagy és ígéretes munkára nyílt kapu előttem, de az ellenség is sok.

ApCsel 14:27-ben arról beszél, hogy Isten hogyan nyitotta meg az ajtót a pogányok előtt. A hit ajtaja nyitva áll a pogányok előtt. Ez nem megérdemelt ajtó volt. Nem azért volt, mert a pogányok megérdemelték ezt, hanem a kegyelem ajtaja volt, egy ajándék. Isten ajándéka. Nyílt ajtó, a hit ajtaja, kegyelmi ajtó. Amikor hit ajtajáról beszélünk, akkor az Jézus. Ján 10:7-ben Ő azt mondja: Én vagyok az ajtó. Ő a legjobb ajtó, a legcsodálatosabb ajtó.

Sokan panaszkodnak arról, hogy Jézus az egyetlen ajtó az üdvösségre. „Miért csak Krisztus? Mennyire keskeny ajtó!” Ezt azért mondom, mert lehet, hogy még nem vagy hívő, hiszen ez a szerdai istentiszteletünk. Valóban bámulatos számomra, hogy ha egy épületben tűz törne ki, akkor azok közül, akik panaszkodnak arról, hogy Jézus keskeny ajtó, hányan próbálnának meg a falon keresztül elmenekülni? Nem sok ember próbálna a falon keresztül elmenekülni. Mindenki az ajtó felé indulna el, nem?

Jézus csak arról beszélt, ami teljesen normális a valós életben. Ám amikor Krisztusról és a hitről van szó, akkor a legtöbb ember nem gondolkodik normálisan. Igazából ez egy nagyon egyszerű gondolat: van egy ajtó, használd azt. Ha nem vagy hívő, Ján 14:6 Jézus azt mondta: senki nem mehet az Atyához, hanem csakis Én általam.

Csak mondom neked, ne legyél furcsa, használd az ajtót. Ne a falon keresztül próbálkozz! A vallás egy fal. Az emberi jóság fal. Semelyik nem vezet Istenhez. Az ateizmus fal, a büszkeség fal. Ján 5:23-ban Jézus azt mondja: ha nem tisztelsz Engem, nem tiszteled az Atyát. Jézus nélkül nem tisztelheted Istent. Higgy Benne! Legyél egyszerű! Bízz Benne!

1Kor 16:9-ben másik ajtóról, igazából a szolgálat ajtajáról beszél. Hiszem, hogy ez is egy kegyelmi ajtó. Az utcákon nem találkozom olyan emberekkel, akik azért akarják megismerni Krisztust, mert ők megérdemlik, vagy mert én megérdemlem. Hanem a kegyelem miatt. Lehetőség arra, hogy kegyelem által szolgáljunk nekik. Ef 2:10 Isten mindnyájunknak ad ilyen ajtókat.

Egy egyszerű gondolattal szeretnélek bátorítani: az ajtó céllal nyittatott. Van egy zárt tér, és szerettek volna bejutási lehetőséget biztosítani. Az ajtó célja az, hogy belépjenek rajta. Mint ahogy egy ablak célja az, hogy a világosság, a levegő bejöjjön azon keresztül. Az istentiszteleti termünkben igazából a borítás mögött is ablakok vannak, de mivel be vannak borítva, nem hasznos ablakok. Ez igaz azokra az ajtókra is, amelyeket Isten ad nekünk. Célja van azokkal.

Van ellenség is, és azt mondja: Ne menj be! Az ellenség arra vár, hogy megállítson téged. Miért? Mert tudja, hogy ha átmész a szolgálat ajtaján, ha Krisztust követed a következő lépésben, akkor Kol 1:13 veszteséget okozol neki, és tönkreteszed az uralmának egy részét. Hiszen valaki megtérhet, valakit Krisztushoz vezethetsz, és azt a személyt elveszíti az ellenség, ezzel tisztában van.

Gondolj bele, néha félünk, megijedünk az ellenségtől. Mert a körülmények olyan nagynak tűnnek, vagy Sátán annyira valósnak tűnik. Csak azt szeretném mondani, hogy nem vagy egyedül ebben. Az az ajtó céllal van ott. Isten odahelyezte. Mert Isten azt akarta, hogy átmenj rajta. Sátán az ellenséged, ellenáll neked, de Isten teljes akarata veled van, mögötted.

Ezért van szükségünk a helyi gyülekezetre. A természetfilmekben az oroszlánok azt az egy zebrát keresik. Krisztus Teste nagyszerű, mert bátorítást kapsz itt, és hallod az üzenetet. Az előtted lévő hitbeli lépést akarja Isten az életedben. Az ellenség gyűlöl és szeretne megállítani, de Isten akarata igazából benne van abban az ajtóban. Ezért van ott. Nem vagy egyedül.

Ez nagyszerű, mert Krisztus Testében bátorítva vagyok ebben. Igen, nem én vagyok az, akit kipécéztek, nem fognak elvadászni, hanem része vagyok ennek, és Isten akarata velem van. Isten akarata mellettem van. Lehet, hogy aprónak érzem magam, de Isten akarata elképesztő! Ez vagy te is! Nem kell elbátortalanodni, mert Isten akarata veled van.

Szeretném megköszönni neked, hogy úgy döntöttél, hogy átmész azon az ajtón, ami ide vezetett téged. Bárcsak itt lennél a többi ötvenegy hétre is, de ennek a hétnek is nagyon örülünk. Hozzuk meg ezeket a döntéseket továbbra is, és menjünk át ezeken az ajtókon. Ámen.

 

P. Schaller

Isten mindennél jobban szereti az embereket! Jobban szeret minket a nyulaknál? Jobban szeret minket a hegyeknél? Jobban szeret minket a csillagoknál? Jobban szeret minket az Eiffel-toronynál? Jobban szeret minket Ciprus szigeténél? Isten mindennél jobban szereti az embereket! Isten az embereket mindennél jobban szereti!

Mát 8-ban az alábbi az írásrészről prédikáltam néhány napja Cipruson. Azért választottam ezt a szakaszt, mert nagyon egyszerű. Sokan vagyunk itt, és mindenki érteni fogja a történetet.

Mát 8:23-24 Hajóra szállt, és tanítványai követték. És nagy vihar támadt a tengeren, annyira, hogy a hajót elborították a hullámok, ő pedig aludt.

Baltimore-ban rajzoltunk egy házat, amelynek van földszintje és emelete. Azt mondtuk arról, hogy az élet olyan, mint a földszint. Ez a természeti élet.

Elképesztő, ahogy meg vagyunk alkotva. Szeretjük a gyermekeket, szeretjük nézni őket, szeretjük hallgatni őket, és visszaemlékezünk a gyermekkorunkra. Aztán megnövünk, és az élet nehézzé válik. Vétkezünk, és ez nehéz. Bűntudatunk van, ez is nehéz. Megbetegszünk, ez is nehéz. Valaki meghal, ez is nehéz. Van munkánk, az is nehéz. 🙂 Vagy elveszítjük a munkánkat, ez is nehéz. És úgy tűnik, hogy Jézus alszik. Ott van az életünkben, de: „Hol vagy? Nem tudod, hogy a feleségem… a kórház… a börtön… az öregek otthona… a pénz… a pénz hiánya… a kábítószer-függőség… a félelem… Hol vagy Isten, Krisztus?” Ez normális.

A ház emelete Krisztus, Isten, béke. Az egyik bibliavers, amit nagyon szeretek: Jel 21:4 nincs bánat, nincs fájdalom a mennyben. Nincs bűn a mennyben. Nincs hazugság a mennyben. Nincs összetört szív a mennyben. Nincs csalódás a mennyben. Nincs félelem a mennyben. Nincs bűntudat a mennyben. Nincs szégyen a mennyben.

A menny eljött ide. Ő alszik. A menny eljött ide, és úgy tűnik, hogy Istent nem érdekli. Úgy tűnik, hogy Isten alszik. Volt ez valaha az életedben? Megtörtént már, hogy úgy érezted, nem hallja az imádat, nem változtat meg dolgokat? Ő azonban ott van. Itt van ebben a világban. Itt van. Bizonyos értelemben ott van mindenegyes megtört szívben. Egy értelemben ott van mindenhol, nagyon valóságosan ott van a viharban.

Mi itt vagyunk ebben a világban, és ez az egyik a gondunk. Itt vagyunk a világban és tűnődünk: „Ennyi az egész? A fájdalom, a probléma, csak ennyi az egész? Tényleg ennyi csupán az élet? Valóban csak ennyi, Uram?” Néha így is gondoljuk.

Mát 8:25 Tanítványai odamentek hozzá, és felébresztették ezt kiáltva: Uram, ments meg minket, mert elveszünk!

Ok miatt vagyunk a világban. Azért, hogy Őt keressük, és megtaláljuk. Mert itt van. Ebben a világban vagyunk, mert úgy lettünk teremtve Isten által. Erre a kapcsolatra lettünk teremtve. Isten minket akar. Azt akarja, hogy megragadjuk Őt, és azt mondjuk: „Ez nem helyes! Tedd helyessé.” Isten idehelyezett minket, hogy azt mondjuk: „Ez így nem helyes. Nem tetszik ez, változtasd meg, kérlek Téged. Ez az, amit hiszek Rólad.”

„Isten! El akartál pusztítani minket? Ezért lettem teremtve? Azért, hogy tönkre legyek téve? Ezért?” Néha úgy gondoljuk, hogy igen. Ám – mivel újjászülettünk és Isten Szelleme bennünk van – néha nyughatatlanok vagyunk, és azt mondjuk: „Uram, várj egy kicsit! Itt valami nincs rendben. Ez így nem helyes. Várj egy kicsit!” Ez fontos számunkra. „Várj egy kicsit! Álljunk meg egy pillanatra!”

Tegnap este a beszélgetésben megemlítettük, hogy vannak férfiak, akik járnak nőről nőre, és vannak nők, akik cserélgetik a férfiakat. Azt mondtuk, hogy a kutyák csinálják ezt, de Isten népe nem ezt teszi. Van méltóságunk, tiszteletünk önmagunk felé és egymás felé. Tiszteletben tartjuk egymást, mert Isten képére lettünk teremtve. Inkább olyanok vagyunk, mint az angyalok. Vagy olyanok, mint egy állat? Isten képére lettünk teremtve.

Vannak dolgok, amik megindítanak minket, a szellemünket, és nemet mondunk dolgokra. Mint amikor Mózes és Isten beszélgetett, és Isten azt mondta Mózesnek: hadd pusztítsam el a zsidókat, és új nemzetet teremtek neked. Mózes azt mondta: „Nem! Használd ezeket az embereket, ezeket a lázadókat. Használd őket.” Vihar van, de Isten, én elvárom, hogy Te legyél nagyon jó ebben a viharban. Mózes azt mondta: „Istenem, ha Te teremtettél minket, akkor meg kell tudnod menteni minket, hogy megváltoztass minket. Képesnek kell lenned arra, hogy megments, meggyógyíts, Uram!”

Azt hiszem, hogy ezt tudjuk elmondani erről a történetről: Jézus alszik, mert Ő azt akarja, hogy felébresszék. Isten azt akarja, hogy mi azt mondjuk: „Érzem, valami ég. Érzem a szagát. Valami rothad, érzem a szagot. … Érzem az egót, a hústestet, a pornográfiát, valami fajta szenvedélybetegséget, hazugságot, az ellenséget.” Sátán azt akarja, hogy viseljük el.

A gyülekezetben azonban mondjuk azt: Jézus, kelj fel! Jézus: Mi az?! Ő a vihar felett áll. Nem érinti Őt a vihar bizonyos értelemben. Bizonyos értelemben nincs a bajainkban, a gondjainkban. Nincs benne a bűnünkben, nincs a félelmeinkben, nincs a bűntudatunkban, de ott van a hajóban. Azt mondjuk: Uram, változtasd meg, kérlek!

Mát 8:26 Ő így felelt nekik: Mit féltek, kicsinyhitűek? …

„Nem tudjátok, hogy Én vagyok Isten? Szent Isten vagyok.” Tudod, hogy néhány embernek miért van gondja? Mert nem szentek. Nincs szentség. 1Pét 1:16 a szentség nem emberi dolog. Az szentséget Isten adja. Isten tesz minket szentté a Szent Szellem által, az Ő szent Igéje által, a hit által, az Ő szent Fia által. Mostmár a szentség, amink van, Isten Fiától van. Az emberek boldogságot keresnek, és nem szentséget. Bajba kerülnek emiatt.

„Mit féltek, kicsinyhitűek? Ha tudnátok!” A hústestünk tönkre tudja tenni a családunkat. A hústestünk megbánthatja a gyülekezetet. A pásztor hústeste kárt okozhat a szolgálatnak. A hústest! A hajóban vagyok, és azt sem tudom, hogy mit kell tennem. Mindenki mást okolok. Istent vádolom, a hajót okolom, a Galileai-tengert okolom, Őt okolom vagy magamat, és nem tudom, hogy mit kell tennem, mert a hústestemben élek, és a hústestem megvakít, a hústestem hazudik nekem.

A hústestem a hitem ellensége. A hústestem panaszkodik, vádol, hibát talál. Egy kicsit ismerem a hústestemet. 🙂 Ismernünk kell. Tudnunk kell, hogy mi a hústestünk. Telve van szavakkal, de nincs ereje. Tele van kifogásokkal, de nincs megoldás. Tele van megfigyeléssel, de nincs hit. Nincs szellem, csak vihar, és ijedt tanítványok.

Aztán ott van Jézus, és ez volt a legjobb, amit tehettek: Jézus! Ez az, amit tennünk kell! Találd meg Jézust a Szellemben. Találd meg Jézust a gyülekezetben! Találd meg Jézust az imádban. Találd meg Jézust! Találd meg Jézust a mezőn, ahol el van rejtve a kincs. Találd meg Jézust Magyarországon! Találd meg Jézust Egyiptomban! Találd meg Jézust Irakban! Találd meg Jézust Afganisztánban! Találd meg Jézust Kínában! Találd meg Jézust Anglia vidékein és Mexikó vidékein. Találd meg Jézust! Találd meg Őt! Hiszem, hogy mindnyájan – te is, én is – tudjuk, hogyan találjuk meg Őt. Tudod?

Tudod, hogyan találod meg Őt? Meg tudod találni? Oda tudsz menni Hozzá? Én úgy gondolom, hogy igen. Nagyon szeretem ezt a konferenciát, mert látom itt Jézust, és az embereket, akik szolgálnak. A litvánok elindultak egy szétesőben lévő autóval, ami útközben le is robbant. Az egyik testvér elment értük, és megmentette, kiragadta őket. Bámulatos, amikor szokásunkká válik ez.

Tanuld meg, hogyan kell beszélned a feleségeddel. Tanuld meg, hogyan hallgasd meg! Találd meg Jézust a házasságodban. Tölts időt a családoddal, és legyen egy pillanat. Legyen olyan pillanat, amikor beszélsz erről a gyermekeiddel, mondd el nekik: „Igenis, van olyan dolog, hogy megtalálni Jézust. Anyukád és apukád megtalálta Jézust. Különböző időkben. Ez nagyon sokat jelent nekünk.” Ez ámulatba ejtő.

Lehet, hogy valaki kórházban van, távozóban van, és szent. Baltimore-ban voltam egy hospice házban. Egy ápolónő odajött hozzám, és azt mondta: A másik kórteremben egy nő haldoklik, és azt mondta, hogy ismer téged és a feleséged, és ismeri Dr. Stevens-t. Úgyhogy átmentem abba a kórterembe, ahol az asszony volt. Nem ismertem fel, de ő üdvözölt engem, és azt mondta: „Ismerlek. Ismerem a Biblia Szólt. Ismerem p. Stevens-t. Már csak néhány napom maradt hátra.” Abban a teremben volt vigasz, béke, szép emlékek és áldás. Váltottunk néhány szót. Ő ismerte Krisztust. Ez a kincsünk.

Nagyon sok ember van ezen a csónakon, és nincs semmijük. Nincs meg nekik Krisztus, nincs meg az üzenet, nincs válasz, csak fájdalmak és bajok vannak. A világ tűzben ég. Háborúk vannak, nehézségek, félelem, nyugtalanság, vihar. Meg tudod találni Krisztust? Meg tudod találni Krisztus a viharban? Meg tudod találni Krisztust a Bibliában? Meg tudod találni Krisztust a testvérekkel? Meg tudod találni Krisztust a bibliaiskolában? Meg tudod találni Krisztust akkor, amikor megosztod az evangéliumot a keresztény gazdák gyöngyeivel? Meg tudod találni Krisztust egy telefonhívásban? Én úgy gondolom, hogy igen. Tudom, hogy meg tudod találni. „Ki vagyok én?!” Jézus szól hozzád! Jézus veled van, és megváltoztatott dolgokat.

Mát 8:26 … Majd fölkelt, megdorgálta a szeleket és a tengert, mire nagy csendesség lett.

Végre itt van Isten! Végre eljött Isten! Végre Isten megtette! Köszönöm, Istenem. Ha nem tetted volna meg, akkor mi a lényege az életünknek? Ha nem lehetnél itt velünk, akkor mi az értelme? Ám ha itt vagy, akkor az egész házban élünk, a földszinten és az emeleten, és azt mondjuk: „Nem tudom megmagyarázni, de az enyém. Nem tudom jobban elmondani, de Isten itt van. Nem tudom, hogyan fejezzem ki, de Krisztus itt van.”

Nem tudjuk pontosan kifejezni, de remegő ajkakkal mondjuk: Ő feltámadott! Nagyon jó lesz az idei Húsvét. Húsvét – Ő feltámadt. Feltámadt! – ennyi. Feltámadt – vége! Halál? Vége, Ő feltámadt. Bűn? Vége, mert Ő feltámadt. Vihar? Gyerünk, csináld csak egész nap, ameddig csak akarod. Mert Krisztus feltámadt, már vége. És a Szent Szellem azért lett elküldve ebbe a világba, hogy megvigasztaljon minket.

Mát 8:27 Az emberek pedig elcsodálkoztak, és így szóltak: Kicsoda ez, hogy a szél és a tenger is enged neki?

Elképzelheted! „Micsoda? Mi történt?” – összesúgnak. Meg sem bírnak szólalni. Végül azt kérdezik: „Láttátok ezt? Ki ez? Ki ez az Ember?” Ilyenek vagyunk. Amikor látjuk a teljes házat, az megragad minket. Azt mondod: Mostmár nem leszek ugyanolyan, mint előtte.

Lenoxban, Massachusettsben volt egy iskolánk, és van egy weboldal azokról a diákokról, akik régen ott laktak. Képeket raknak fel, és ilyen megjegyzéseket írnak: Ezek voltak életem legjobb napjai. Vagy: Micsoda idők voltak ezek! Én így érzem magam. Csodálatos volt. Voltak viharok, de volt mélyebb.

Hogyan került a szívünkbe ez: Isten akarom követni! Miért történt meg Magyarországon ez? Emberek idejöttek, és azt mondták itt nekik: Isten akarom követni. Miért történt meg ez Oroszországban? Miért történt meg Kínában? „Istent akarom követni!” Azért, mert ez az elhívásunk, hogy azt mondjuk: Jézus, elveszünk! Aztán Krisztus megteszi.

Ülünk Vele a hajóban utána, és azt mondjuk: „Ez meg mi volt? Ez elképesztő! Mostmár nem leszek többé ugyanaz az ember. Megváltoztatta az életemet. Többé már nem tudok ugyanúgy tekinteni az életre.” Ez történik, amikor megtalálod Krisztust. Ez történik, amikor megtalálod Krisztus Testét. Ez történik, amikor a Szellemben jársz. Nem mondom azt, hogy viharok nélküli az életünk, csak azt mondom, hogy megtaláltuk Istent.

42. zsoltár. Néha úgy tűnik, hogy a viharban vagyunk, és Krisztus csak alszik. Hetek telnek el, hónapok telnek el, és azt mondjuk: Jézus! Úgy tűnik, hogy Ő alszik, és alszik… és alszik. Így tűnik. Ne becsüld ezt alá! Ne becsüld alá a megpróbáltatásod értékét. Ne becsüld alá azt, amit Isten végez benned! Ne legyél mérges Istenre! Istennek van terve. Akármi történjen is, ha Isten veled van, akkor Isten veled van. És ha Isten veled, akkor Isten veled van. Ha Ő Józseffel van, akkor Ő Józseffel van, és ha nincs Ézsauval, akkor nincs Ézsauval. Ne félj! Ki tehetne bármit is velünk, amikor az Írás azt mondja: Ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk?

Legyetek kedvesek egymáshoz, szeressétek egymást, imádkoztak egymásért, bátorítsátok egymást. Pásztorok! Segítsük egymást. Ismerjük meg egymást! Bocsássunk meg egymásnak! Bátorítsuk egymást! Mert leszünk együtt viharokban, de tudjuk, hogy ki van a hajón. Átmegyünk együtt megpróbáltatásokon, és külön-külön is az életünkben. Kérlek, emlékezz, hogy Isten soha nem hagy el, soha nem távozik el tőled. Az Ő gyermeke vagy, és Ő veled van a hajóban.

Lehet, hogy egy darabig alszik, de ne félj, mert Ő nem fog elhagyni, és ott van, és egy perc alatt minden megváltozhat. Akkor te is valóban megváltozol, és azt mondod Krisztus egész Gyülekezetével: Krisztus az Alfánk és az Ómegánk. Krisztus minden! Krisztus a Megváltó! Krisztus a fényes hajnalcsillag. Krisztus a Főpásztor, a Főpap, a Vigasztalás, a hercegek Fejedelmek, a királyok Királya, az urak Ura. Krisztus Isten, és mi az Ő népe vagyunk. Ő nincs távol tőlünk, velünk van.

Miért ne higgyük ezen a héten, hogy Isten elveheti a bűnt az életedből? Nincs szükséged rá. Nincs szükséged a bűnre az életedben. Nincs szükséged rá, élj nélküle. Nincs szükséged rá! Nincs szükségem rá. Megvan Jézus az életünkben.

Szeretnék valamit még megmutatni. 1Kor 8-ban azt mondja, hogy nem ehetek bálványáldozati húst, ha attól megbotránkozik a testérem. Bálványáldozati hús – ha ettől megbotránkozik a testvérem, akkor nem eszem meg. Mi lehetne ennek egy mai alkalmazása? Például, ha muzulmánokkal vagyok, akik nem esznek sertéshúst, akkor nem eszem én sem sertéshúst. Vagy ha zsidó emberekkel vagyok, akkor odafigyelek arra, hogy mit teszek.

Ezek azonban keresztények. Vannak keresztények, akiknek nagyon érzékeny a lelkiismeretük, és lehet, hogy én is érzékeny leszek rájuk. Mert a keresztény életük elején lehet, hogy megsértődnek valamin és elmennek. Figyelj azonban az alkoholra! Én hozzá sem érhetek. Miért? A következő elv miatt. Az alkohol hatással van az idegrendszeremre. Ha hatással van rám, akkor hatással van az ítélőképességemre és a beszédemre.

Tanulmányozhatod ezt, hogy mit tesz az alkohol az emberekkel. Milyen hatással van az emberekre? Akár kis mennyiség is mit tesz velük? És hogyan élünk mi? Telve a Szent Szellemmel. A Szent Szellem van hatással az idegrendszeremre. Úgyhogy békességem van, örömöm, szeretetem és Krisztus. Miért mondom ezt? Mert láttam megtörténni.

Egyik barátom egy baltimore-i temetőben nyugszik, lehet, néhányan ismeritek is: David Barringer. Ő volt a legcsodálatosabb ember. Ámulatra méltó keresztény. Elkezdte egy kicsivel, és annyi! Talán hét éven át ivott, és aztán meghalt egy autóbalesetben, mert ivott. Ennyi. Én vagyok a pásztor. Akkor még nem én voltam, de most más „David Barringer”-ek pásztora vagyok. Képzeld el, ha én segítek egy embernek abban, hogy elkezdjen inni, és ez az ivás tönkreteszi a családját, és végül elveszi az életét is! Te akarod ezt a felelősséget magadnak pásztorként? Akarod ezt a felelősséget hívőként?

Igazából nincs rá szükségem, ha megvan a Szent Szellem, Aki betölt minket, és hatással van az idegrendszerünkre Magával Krisztussal. „Jézus! Jézus, gyere, ébredj! Jézus!” „Mi van? Mondd el!” Vihar! „Mondd el, hogy van bűn. Mondd el, hogy van valaki, aki elveszett. Mondd el, hogy el akarsz menni Iránba az evangéliummal. Mondd el Nekem, beszélj Hozzám, mert Én vagyok Krisztus.” Ámen.

 

Ha Krisztus még nem része az életednek, de éhezed Őt, és többet akarsz Belőle, vagy fájdalom, vagy szükség van az életedben, vagy éhezed a kapcsolatot, a mély kapcsolatot, nem a felületest – mert az alkoholistáknál ez megesik, isznak és ez a kapcsolódási pont, de ez mesterséges – Krisztus azonban valóban összekapcsol. Mondd Jézusnak: „Hiszek Benned, kérlek, gyere az életembe. Válts meg! Jöjj a szívembe! Legyél a Megváltóm! Mosd el a bűnömet! Tölts be a Szellemeddel. Mutasd meg nekem, hogy ki vagy. Gyógyíts meg! Áldj meg! Mutasd meg!

Uram, mutass nekem többet! Gyógyíts meg! Válts meg! És gyakorlatban taníts engem! Segíts! Jézus nevében, ámen.

Kategória: Egyéb