Ki a vízzel a hajóból! & Rövidlátásunk a hosszú távú tervben & Hűség az Igéhez (2015. Újévi Konferencia #4)

2015 január 3. szombat  11:00

 

P. Kornél

Azt szeretném kérdezni, hogy ki vagy? Ez jó kérdés, ugye? Jó ez a téma, mert valóban érezzük azt, hogy történik valami a világban. Jézus sokat beszél erről az időről. Azt mondja, hogy ez a hitetlenség kora, ez az erkölcstelenség kora… használja ezeket a képeket: Nóé a bárkával, Lót Szodomában; aztán még egy nagyon érdekes képpel él: ez az alvás kora, az altatás kora. A feleségemmel és a sepsiszentgyörgyi gyülekezettel van egy belső kényszerünk arra, hogy ne aludjunk el.

Mindig is volt kölcsönhatás a Gyülekezet és a világ között. A Gyülekezet hatott a világra, és a világ próbált hatni a Gyülekezetre. Ez így volt Rómában az I. században. Mostanában Isten sokat tanít arról, hogy milyen lehetett az I. századi, a korai gyülekezet. Nem az a baj, hogy hat ránk a világ, mert nem azt mondta Pál, hogy menjünk ki a világból, hanem az a baj, amikor már formál minket a világ.

Nóé mit csinált? Bárkát. Egy olyan eszközt, ami úszik a vízen. Szeretem a hajókat. Amikor valahogy megadatik, hogy tengerpart közelében vagyok, akkor mindig elmegyek megnézni a hajókat. Vannak csónakok, amikben már áll a víz, és szörnyen néznek ki. Valójában már nem töltik be a funkciójukat. Mert egy hajónak az a célja, hogy belül száraz legyen, és kívül legyen a víz.

Mát 24-ben azt mondta az Úr, hogy az utolsó időkben olyan lesz, mint Nóé korában. Kérdeztem, hogy ki vagy, és erre olyan jó válasz az: Keresztény vagyok! Amikor többen együtt vagyunk, azt mondjuk: Mi keresztények vagyunk. Nagyon jó lenne így megmaradni az utolsó időkben, hűségesnek maradni, és a kölcsönhatástól valahogy jól szigetelni a dolgokat.

Az a hűség, hogy tudom, mi a sós víz, és mi az édes víz. Mert az a lényeg, hogy egyszerűen őrködöm. Minden hívő őr. Végül is a rövid gondolatomnak ez a célja – már több hete megfogalmaztam –, hogy minden csónakban – a picitől a nagy hajóig – van egy fontos eszköz, az, amivel kimerik a vizet. Amikor sok víz kerül egy hajóba, akkor bekapcsolnak egy szivattyút.

Valójában ez az üzenet szól hozzád is. Ez szól az egyénhez, ez szól a házaspárokhoz, ez szól a családokhoz, és szól a gyülekezetekhez, a bibliatanulmányokhoz, hogy meg tudjuk-e különböztetni, hogy minek van helye benn, és minek van helye kinn.

Tényleg csodálatos kép a bárka az elragadtatásra! Amikor jött az ítélet, valójában a bárka felemelkedett, és nagyon sokat, sokáig úszott a vízen. Tehát azt jól meg kellett csinálni. Olyan jó a bárkában lenni! Olyan jó a Gyülekezetben lenni! Fontos a Gyülekezet? Mindig arra gondolunk, hogy milyen lenne nélküle. Legyen ez egy anyahajó. Nekünk ez a gyülekezet az, a repülőgép hordozó anyahajó, mi meg Sepsin a kis csónak vagyunk. 🙂

Hogy kerül a víz a hajóba? Jön az okoskodás: Furkálja az ördög. Én inkább azt látom a Bibliában és a saját életemben is, hogy én viszem be a zsebemben a vizet. Tehát mi visszük be a vizet. Amikor engeded, hogy hasson rád a világ. Azért adta Isten az Igét, hogy megvilágítsa az életünket. Nem is tudjuk, hogy mi van benn, hogy mennyire gonosz a szívünk, hogy meddig tart a lendület a bibliaiskola után. Amikor vége a rendszernek, tudok-e megállni? Tudok-e nemet mondani? Meg tudom-e különböztetni a tisztát a tisztátalantól? Ez érted van.

Mát 8-ban a hajó viharban van a tanítványokkal. Mi történt? Kezdett megtelni a hajó vízzel. Mi nem vagyunk hajós nemzet, de tudjuk, hogy amikor tele van a hajó vízzel, akkor baj van. És csak kínlódunk, nincs örömünk, csak élünk keresztény címkével, és közben tele vagy vízzel. Aztán ezt a vizet behozod a gyülekezetbe. Itt a kérdés: Felismered-e azt, hogy szükséged van segítségre? Szükséged van Igére. Szükséged van közösségre. Szükséged van, hogy kilépj az életedből. Ez egy jó kép, nem? A gyülekezetek hajók a világ óceánján.

Nagyon tetszett, hogy P. Kende megemlítette (2015.01.01. du. P. Kende: Az Antikrisztust visszatartó erő), mennyi új mozgalom, mennyi újfajta keresztény gondolkozás van. Rá akarja venni az ördög a keresztényeket, hogy hígítsák fel az evangéliumot. Rá akar venni, hogy vigyük be mi a vizet. Inkább vigyük ki! Tehát ne bevidd, hanem ki.

Az életedben is tisztítson meg az Ige, szóljon hozzád ezekben az utolsó időkben. Tudnunk kell, hogy mi a gyülekezet, mi a közösség. Nagyon szenvedünk. Ez egy igazi háború minden nap. Elmegyünk a gyülekezetbe, és azon a falon át kell törni, hogy ne csak gyülekezetesdit játsszunk, hanem Krisztus Teste élet legyen. „Hogy vagy?” „Jól, csak hagyjál békén! Ne érints!” Közben ez nem magánügy. Én azért jöttem, hogy felépüljek. Szükségem lenne közösségre, és neked is erre lenne szükséged. Úgyhogy nyugodtan legyél kezdeményező. Csak szeressük egymást, de az igazsággal! És őrizzük meg a csónakot, hogy száraz legyen.

Öröm kereszténynek lenni! Kavarodj fel 2015-ben, és engedd az Igének, hogy élő vizet adjon! Olyat, amit megiszol. Ami nem megöl, hanem tiszta. Erre van szükségünk 2015-ben.

 

P. Bartha Attila

Dán 12:4 Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.

Más fordítás azt mondja: sokan tévelyegnek… vagy: sokan sokfelé járnak majd, hogy növekedjen a tudás.

Még 2009. nyár elején P. Schaller prédikált erről a versről. Azt mondta, hogy a végső időket ez a kettő dolog jellemzi. Ő úgy fogalmazott, hogy az emberek ide-oda utaznak, és a tudás megnövekszik. Aztán mondott kettő statisztikát. Az egyik: most kb. ötvenezren vannak a levegőben, ennyi ember utazik így átlagosan. Ez 2009-es adat.  A másik: egy USA-beli újság egy hétvége alatt annyi információt nyomtat ki, amit egy XVI. századi ember az egész életében tudhatott meg.

Azt valóban látjuk, hogy rengeteg információ áll rendelkezésünkre. Még tavaly nyáron megkérdeztünk egy fiút evangelizáció közben: Szerinted miért nem hisznek az emberek? Meglepő volt a válasza, de szerintem igaz: „Mert túl sok az információ. Nem tudjuk, hogy mi igaz, és mi nem az.”

Van egy felmérés, miszerint az átlagember túlbecsüli azt, amire egy év alatt képes. Vagyis ha újévkor teszel egy fogadalmat, akkor sokkal többet gondolsz arról, hogy mit tudsz megtenni egy év alatt, mint amit valójában meg tudsz tenni. Viszont lényegesen lebecsülik azt, amire öt év alatt képesek. Nekem ez a két dolog azt mondja, hogy az emberek abban a rendszerben élnek: Mindent azonnal szeretnék tenni!

Olyan sok lehetőséged van! Volt-e már ilyen gondolatod: „Nem akarok lemaradni semmiről! Ebbe is belenyúlok, abba is belenyúlok. Nyilván most azonnal akarom! Most szeretném látni az eredményét.” Vannak olyan világi ismerőseim, akiknek a párkapcsolatai sűrűn változnak, egyik a másik után. Nehogy lemaradjon valamiről, mindent ki akar próbálni. Megvan az a veszély – ahogy P. Kornél mondta –, hogy behozzuk a vizet a hajóba. Ez a mentalitás meglehet a keresztény életünkben is: mindent azonnal szeretnék.

Még egy érdekes adat. Anthony Groves misszionárius volt a XIX. században. Angliából elment Irakba, majd Indiába. Fél évig tartott az út, amíg Irakba ért. Húsz-huszonöt évet szolgált külföldi missziós mezőn, és mindössze kétszer tért haza. Ez a hűsége.

Van egy dolog, amit kevésbé szeretünk, de az Írásban nagyon sok Ige szól erről: Isten folyamatokban munkálkodik. Mondhatnám úgy is, hogy lassan. 5Móz 7:22-ben azt mondja: Kiűzöm előled az ellenségeidet. Illetve ez az, ahogy én szeretném érteni ezt a verset, de úgy kezdődik a vers: lassan-lassan kiűzi az Úr az ellenségeidet. Azért teszi ezt, nehogy büszke legyél. Pál úgy mondja: Tövis adatott nekem.

Sokszor nem hagyunk időt dolgokra. Emlékszem, egyszer egy aluljáróban valaki nyújtott felém egy szórólapot. Ahogy jött az embertömeg, ő mindenkinek akart adni egy lapot, és végül senki nem vette el. Felém is nyújtotta, de éppen amikor elvettem volna, ő úgy látta, hogy nem mozdulok, és valaki más felé mutatta. Lehet, hogy jobb várni egy picit, kevesebb dolgot tenni, de azt valóban tenni.

Külföldi misszióban meglátogattunk valakiket. „Miért nem tér már meg ez az ember? Már vagy tíz perce magyarázom neki, hogy a kegyelem nem vallás!” Nevetünk ezen, de tapasztaltam már ezt. Van, aki azt hiszi, hogy tíz perc beszélgetés után negyven év kultúrát le lehet rontani.

Bibliaolvasás. „Amikor én komolyan elmélyülök az Igében, nem egy év, hanem egy hónap alatt elolvasom az egészet! Kétszer!” 🙂 Bele akarjuk vetni magunkat. „Mert az olyan lassú lenne, ha apránként olvasnám! Soha nem érnék a végére.” Én azt mondom, hogy inkább egy egész életen át tegyél rendszeresen picit. Ugyanez az ima. „Akkor most megélénkítem az imaéletemet.”; és egy óra ima után: Nem értem, miért nem hallok úgy, mint Müller György!

Néha nem hagyunk elég időt arra, hogy meglássuk a gyümölcsöt. Ján 15. a megmaradás fejezete. Azt mondja Jézus: Maradj meg Énbennem! Ján 15:4-5-ben és később is erről beszél. Én a hűség áldását úgy foglalom össze, hogy az a gyümölcstermés. Ha megmaradok Jézusban, akkor gyümölcsöt termek. Ott azt a képet használja, hogy Ő a szőlőtő. Tudtad-e, hogy ha egy növényt kiásol, és új helyre ülteted, akkor abban az évben nem lesz rajta gyümölcs? Úgyhogy jó megmaradni abban, amire Isten elhívott minket.

Az egyik az, hogy nem hagyunk elég időt dolgokra, a másik pedig az, hogy a pillanatnyi sebességünket nézzük, nem az átlagsebességünket. Ne érts félre, ezt a közutakon ne alkalmazd! Ott a pillanatnyi sebesség igenis számít. 🙂 Azt értem ez alatt, hogy ha van egy pillanatnyi bukásod, akkor azonnal elkeseredsz.

Csak gondolj bele, volt-e már olyan, hogy mentél valahova, volt egy útlezárás, ahol meg kellett, hogy állj? Amíg ott álltál, az autó nem haladt. Gondolhattad: Soha nem fogok odaérni! Ha a pillanatnyit nézed, akkor az nagyon hamis információkat ad neked. Lehet, hogy a szellemi keresztény életedben olyan ponton vagy, ahol úgy érzed, hogy nem haladsz előre.

A Filippibeliekhez írt levéllel szeretném befejezni.

Fil 1:6 Meg lévén győződve arról, hogy a ki elkezdette bennetek a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig:

Azt mondja, hogy Jézus elkezdte a munkát az életedben, és Ő fogja befejezni azt. Ő az, Aki munkálkodik. Lehet, hogy most ezt álló helyzetnek éled meg, akkor is munkálkodik az életedben.

Fil 2:13 Mert Isten az, a ki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.

Az első fejezetben is megerősíti Pál a gyülekezetet, hogy Isten az, Aki munkálkodik az életedben. A második fejezetben továbbviszi: Ő az, Aki munkálja még az akarást is benned, és a harmadik fejezetben is továbbmegy:

Fil 3:15-16 [Csia] Mindazoknak, akik bevégzettek vagyunk, ilyen észjárásunk van, és ha valamiben a ti észjárásotok más volna, Isten azt is le fogja előttetek leplezni. Csak éppen, hogy ha valamire eljutottunk már, abban szilárdan meg kell állni.

Isten munkálkodik az életedben, és a testvéred életében is. Ugyanúgy gondolkodunk. Ha mégsem, akkor Isten majd leleplezi a másik számára. Nem az én feladatom, hogy leleplezzem neki, majd Isten leleplezi. Bátoríthatom a másikat abban, hogy amire eljutott, abban álljon meg. Amid már megvan, abban állj meg! Amekkora megértésed van, abban állj meg.

A negyedik fejezetben jönnek az áldások. Hűségesen bízom az Úrban, hogy Ő munkálkodik bennem, és a mellettem lévőben is. Fil 4:4-19-ben: öröm, aggódás helyett hálaadás, békesség, Isten Igéjén elmélkedés, alávetettség a pásztornak, elégedettség, van erőm arra, amire Isten elhívott, és az összes szükségemet Isten gazdagon betölti az Ő kegyelme szerint.

Sok helyen mondja az Írás, hogy Isten munkálkodik, de lehet, hogy lassabban, mint ahogy én azt szeretném. Maradj meg! Maradj meg, Ő az, Aki végzi a munkát. Ő a hűséges. Ámen.

 

P. Bendegúz

P. Atti azzal fejezte be, hogy Isten hűséges. Hűség. Néha eszembe jutnak hűséges emberek, és ez olyan bátorító nekem. Remélem nem baj, ha kiemelek bizonyos embereket. Szeretném megemlíteni a D. családot, akik tizenöt éve vannak Miskolcon, és akárhányszor beszélek velük, még mindig izgatottak a kis gyülekezet felől ott. Hűségesen csinálják, és látásuk van a környező falvakra. Hűséges emberek. Csodálatos!

Ma szerettem volna nagyon sok dolgot elmondani, mert Istennek nagyon sok tanácsa van, de csak kicsiről fogok beszélni. Azért, mert te ugyanezt megkapod az Igéből. Ez a legfontosabb ezekben az időkben, hogy Isten tanít téged az Igéből.

Szerettem volna elmondani azokat a tanácsokat, amiket Isten ad az utolsó időkre. Jel 3:14-től beszél a laodiceai gyülekezetről. Tudjuk, hogy ez a mi időszakunkra szól. 2Tim 3:1 az utolsó időkben nehéz, viszontagságos idők állnak be. Az érdekes ebben az, hogy lehet, észre sem vesszük. Biztos vagyok abban, hogy a hívők jelentős része észre sem veszi ezt. Emlékszem, hogy amint kezdtem észrevenni, az elején küzdelem volt az életemben. Lehet, hogy megtapasztalod, hogy van egyfajta küzdelem az életedben emiatt.

Aztán amikor ráébredtem, hogy mi folyik, és ugyanakkor pedig odanyúltam Isten tanácsához, akkor ez az egész áldássá vált. Furcsa, nem? Áldássá válhat. Isten beszél ilyen helyzetekről. Isten tanácsával megtörténik, merthogy mélyre visz minket. Amikor kívül nagy a harc, akkor téged mélyre vihet. Ezékiás mondja: Áldássá lett nékem a keserűség. Lehet azonban, hogy nem veszi észre valaki.

Lehet, hogy mész az autópályán, amikor mindenhol jég van – mész százötvennel a teljesen jeges pályán –, és a melletted ülő, például a házastársad rád szól kedvesen: Mi lenne, ha egy kicsit lassabban mennél? Hogyan veszed ezt? „Ne kárhoztass engem! Azt hiszed, hogy nem tudok vezetni?” Mondhatod ezt úgy, hogy egy perc van hátra az életedből. Ha egy ilyen szituációban kéri tőled valaki ezt, kárhoztatásnak veszed?

Miért mondtam ezt? Azért, mert ez nagyon komoly. Mert mi hívők hajlamosak vagyunk így viselkedni. Van egy hang, ami kijavítást adhatna az életemben, de nem akarok hallgatni rá. Igazából ez a szívem keménysége miatt van. Ami tudatlansághoz vezet. Lehet, hogy könnyen ráhúzom azt, hogy kárhoztatás. Isten kijavít minket. Isten beszél hozzám olyan dolgokat, amelyek helyre teszik az életemet. Lehetek azonban bolond és keményszívű.

1Kor 14:20 Atyámfiai, ne legyetek gyermekek, értelemben; hanem a gonoszságban legyetek gyermekek, értelemben pedig érettek legyetek.

Az értelemben legyél érett!

Péld 12:1 A ki szereti a dorgálást, szereti a tudományt; a ki pedig gyűlöli a fenyítéket, oktalan az.

A Példabeszédekben legalább 15-20 vers van, ami a dorgálásról és a fenyítésről szól. Alapvetően azt mondja, hogy ha szereted az életedet, akkor elfogadod a dorgálást. Úgy érzem, hogy ebben az időben ez kritikus számunkra. Mert elsodródunk mindannyian. Szükségünk van arra, hogy Isten kijavítson minket.

Jel 3:14 A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:

Minden gyülekezetnek másként mutatkozik be Jézus, itt úgy: az Ámen. Az a bizonyosság, hogy az Ő szavainak biztos alapja van, és bizonnyal végbemennek.  A hűséges és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete. Ez a kezdet szó arról szól, hogy Ő az oka, Őbelőle van. Olyan érdekes, hogy ezt mondja a mi időnkre, ahol mindenki megkérdőjelezi azt, hogy Isten bizonysága igaz-e, és azt mondják, hogy nem is Ő a teremtés kezdete, hogy nem Tőle van.

Nagyon fontos nekünk, hogy Ő az, Aki teremtett minket. Először is azért, mert tudom, hogy ismer engem. Másodszor azért, hogy Őbelőle vagyok. Ez elképesztő! Az, hogy Istenhez tartozom. Nem az állatvilághoz, nem a világ többi részéhez, hanem Istenhez vagyok közel. Aztán pedig fontos az, hogy van felelősség a Teremtő felé. Nagyon fontosak ezek a dolgok az életemben: a valóság; az, hogy Ő igaz bizonyság; az, hogy Isten Igéje a legnagyobb valóság.

Jel 3:15 Tudom a te dolgaidat, …

Isten ismeri a te dolgaidat!

2Kor 6:12 Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.

Azt mondja Isten: „Én tudom a te dolgaidat. Nem ezzel van a probléma, hogy Én ne tudnám a te dolgaidat. Én ismerem.”

Jel 3:15-18 … hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen: Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.

Isten tanácsot ad nekünk, hívőknek ebben a korban. Olyan jó volt, amit P. Atti mondott, hogy a sok információ miatt azt hiszem, hogy tudok, és gazdag vagyok.

Amikor beszélt, az kicsit olyan volt nekem, mint amikor utolsó éves voltam a bibliaiskolában, és volt egy elsős tantárgy, amit még nem vettem addig. Ez a Bevezetés a missziókba c. óra volt. Pechemre p. Walsh tanította. Azért mondom ezt, mert mondott történeteket, amin az elsősök jókat nevetgéltek, de nekem minden óra szenvedés volt. Mert olyan mélyen vágott a húsomba.

Annyira mélyen szólt hozzám: Mit keresel még itt? Olyan kihívó volt! Emlékszem, ahogy végigizzadtam az összes órát, miközben annyira jó volt! Nem kárhoztatva voltam, hanem kihívva. Kicsit kihívott ez az egész, amiről p. Atti beszélt, mert én is hajlamos vagyok azt mondani, hogy egy hónap alatt kétszer elolvasom a Bibliát. 🙂

Azt hiszem, gazdag vagyok, és sokat tudok, de közben „te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. És itt van a tűzben megpróbált arany. Isten Igéjéről mondja:

Zsolt 19:10 [19:11] Kivánatosabbak az aranynál, még a sok színaranynál is; és édesebbek a méznél, még a színméznél is.

1Pét 1:7 … a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;

Érdekes, hogy az Igéről és a hitemről is azt mondja, hogy becsesebbek a tűzben megpróbált aranynál. Talán azt akarja mondani ezzel, hogy az Ige tisztasága az, aminek a legnagyobb értéke van ebben a világban. Főleg, ha hitet keverek hozzá, és az enyém lesz.

Aztán azt mondja: fehér ruhák. Tudjuk Ézs 1:18-ból azt, hogy Ő megmos engem, és hófehérré leszek. Aztán Ezék 16-ban úgy beszél Izraelről, hogy megmossa, és fehér gyolcsba öltözteti. Szükségem van Isten igazságára. Tanulmányozd ezt! Vedd elő ezeket, amikről itt beszélek, és tanulmányozd, hogy mit jelent Isten igazsága, Isten szentsége, és hagyd, hogy Isten beszéljen ezekről a dolgokról.

Aztán pedig azt mondja: szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. Kell, hogy legyen szellemi felismerésem. Isten tanít minket erre az Ő Igéjéből az Ő Szellemével.

Jel 3:19 A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

Ezzel kezdtük, hogy Ő hozza ezeket. Könyörgöm – „Isten és én” –, hogy ne legyél úgy büszke, hogy ne fogadd el azt, hogy helyre akarja tenni az életedben ezeket.

Jel 3:20 Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Ő ott van, nincs messze. Amikor azt hiszem, hogy gazdag vagyok, és azt hiszem, hogy sokat tudok, abból tudod, hogy mi hiányzik? Az, hogy közösségem legyen Istennel. Azt mondja azonban, hogy nincs messze. Viszont szükségem van alázatra a szívemben, hogy megnyissam az ajtót Neki, hogy meghalljam az Ő szavát, és hogy bejöhessen, hogy közösségem legyen Vele. Azt mondja: Ő jön be, hogy vacsoráljon velem. Ez annyira bensőséges! Ez az egyik legbensőségesebb kifejezés, hogy Ő jön be, hogy együtt együnk, hogy közösségünk legyen ott.

A következő vers nagyon fontos:

Jel 3:21 A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.

Győzelemre hívott el téged Isten ebben a korszakban. Lehet, hogy észreveszed a nyomást, lehet, hogy észreveszed, hogy az információáradat hova visz téged, lehet, hogy észreveszed a finom változásokat, amik tönkretesznek dolgokat. Néha csak ráébredsz arra, hogy a saját szavad nem ott van, ahol szeretnéd. Lehet, hogy van a szívednek keménysége. Ám Isten győzelemre hívott minket. Itt, ebben az időszakban. Ez elképesztő!

Nem azt mondja, hogy törődj bele, és szenvedj!; hanem az egyik legnagyobb dolgot mondja: aki győz, az Velem  fog uralkodni. Ez elképesztő, de Isten élete bennünk a győzelem. Ez nincs messze. Nagyon közel van. Nagyon közel van hozzánk! 2Tim 2:12 aki tűr, az együtt uralkodik Krisztussal. Az, aki hűséges marad ezekben a dolgokban. Nem sok dolog ez, csak az, hogy elfogadom Isten kegyelmét nap mint nap az én életemben. Lehet, hogy kevés dolog az, ami van az életemben.

Hadd fejezzem be itt azt a gondolatot, amit P. Atti mondott. Mert hoznom kell egy döntést az alapján, amit mondott az információról. Ki kell, hogy rakjak bizonyos dolgokat az életemből, amelyek elárasztanak engem, és az eredménye az lesz, hogy elvisznek engem ettől a drága Könyvtől, és lefárasztják az életemet. Vissza kell térnem a jó öreg XVI. századi élethez bizonyos szempontból. 🙂

Jel 3:22 A kinek van füle, hallja, mit mond a Szellem a gyülekezeteknek.

Van egy jó kis listám arról, hogy Istennek milyen tanácsai vannak erre az időre, de tanulmányozd te! 🙂 Ha elmondom, az milyen hasznodra lesz? „De jó, hogy elmondtad!” – ez kevés. Vedd elő a Bibliából azokat a fejezeteket, amik az utolsó időkről szólnak. Isten mindig ad egy tanácsot. Mindegyik fejezetben ott van. Lehet, hogy csak két mondatot mond az egész témáról, de ad tanácsot. Hajrá!

Ámen.

Kategória: Egyéb