Isten ‘csavarkulcsa’ – a Kereszt (Húsvét) +

2013 május 1. szerda  18:30

Róm 3:24-26 … a Krisztus Jézusban való váltság által. Mert Isten őt rendelte engesztelő áldozatul az ő vérében való hit által, hogy megmutassa igazságát, mivel a korábban elkövetett bűnöket elnézte, mert Isten hosszútűrő és megjelentette igazságát a mostani időben, hogy igaz legyen ő, és megigazítsa azt, aki hisz Jézusban.

Az Ószövetségben a törvény rendszerében volt egy rejtett célkitűzés, mint egy terv, amit nem lehetett látni, mert a felszín alatt volt. Csak érzékelni lehetett, hogy ott több van, mint a törvény. Van ott egy áldás, egy csoda Istentől, és Isten megigazítja a bűnösöket. Sátán azonban abban az időben jogosan hibáztatta Istent, mert: „Hogyan igazíthatna meg egy bűnöst az által, hogy egy állatot megöl? Semmi köze nem lenne hozzá.”

Ám Isten Krisztusban kinyilvánította az igazságát és megmutatta az igazi okot, ami miatt Ő megigazítja az embert. Nem volt nyilvánvaló ez előtt, hogy Ő ezt megtette. Megjelentette az igazságát, hogy Ő igaz legyen. Most tudjuk, hogy jó oka volt erre. A kereszt volt az ok. Ez nagyon erőteljes számunkra.

Belenézel a tükörbe és nem tetszik, amit látsz – lefogadom, ahogy az évek telnek, egyre kevésbé fog tetszeni –, lehet, nem tetszik, ahogy Krisztust kifejezed, vagy lehet, hogy a szolgálatodban botladozol, nem úgy mész, ahogy kellene, de van valami a felszín alatt, és ez Isten munkája az életedben. Egy nap ez nagyon nyilvánvaló lesz. Isten azt fogja mondani: „Nézd, történt egy igazi dolog az életedben. Lehet, hogy te nem láttad, lehet, hogy nem volt nyilvánvaló, de mindig is ott volt.” Nem érzékeled-e, ahogy hallgatod az üzenetet, és valami gerjedezik a szívedben?

Egy nap örömmel ébredsz fel, és a Szent Szellem vezet téged valamire, hogy tedd meg, és nem tudod megmagyarázni. Isten azt mondja: egy nap használtalak téged sokkal nagyobb mértékben, mint ahogy azt te gondoltad volna. Lehet, hogy ezt te nem látod most, de nagyon nyilvánvaló volt egy nap. Mint ahogy Krisztus által is megtette velünk, és ahogy ezt velünk meg fogja tenni a jövőben is.

Kategória: Egyéb