Kész a szíved? & Isten utat készít, ahol úgy tűnik, hogy nincs út

2017 augusztus 20. vasárnap  16:30

P. Jukka

Nagyon szeretem a következő igerészt, és sokszor beszéltem már erről, de nem fáradtam bele, hogy újra meg újra beszéljek róla. Annyira fontos számunkra!

Zsolt 57:7-9 (8-10) Kész a szívem, Istenem, kész a szívem. Hadd énekeljek és zengedezzek! Serkenj föl, dicsőségem, serkenj föl, lant és hárfa, hadd költsem föl a hajnalt! Hálát adok neked, Uram, a népek között, és zengedezek neked a nemzetek között.

Ezek a versek ma nagyon fontosak számunkra. Ha megérteném, hogy mit is jelentenek ezek a versek, akkor a keresztény életem forradalmasan megváltozna. Az egyik angol fordítás azt mondja, hogy a szívem rá van összpontosítva Istenre, ami azt jelenti, hogy volt ott egy operáció, és ez egy orvosi kifejezés. Azt hiszem, hogy nagyon jó orvosom van, és Ő ismeri az én szívemet. Ismer minden egyes helyzetet az életemben, ismer minden terhet, ami nyomja a szívemet, ismeri minden fájdalmat a szívemben és minden sebemet a múltbeli életemből.

Azt mondja itt a zsoltáríró: „kész a szívem”; azaz: rá van összpontosítva a szívem. Volt ott egy érintés valakitől. Valakitől, Aki szeret. Na, és ki ez? Nem a szomszédom! 🙂 (Egyáltalán nem. A szomszédom egyfolytában rossz zenét hallgat.) Ő sokkal közelebb van hozzám, mint a szomszédom. Ő a legjobb barátom, az Úr Jézus. Ő az, Aki ismeri a terheimet, és Ő rendbe teszi a szívemet.

Lehet, hogy van egy kérdésed: „Hogyan történhet meg ez? Hogyan lehet meggyógyítani a szívet?” Van ilyen kérdésed? Bennem nagyon gyakran felmerült ez a kérdés. Benne vagyok egy helyzetbe, és nem értem, hogy miért is vagyok benne. „Istenem, Te nem tudod, hogy én ki vagyok?  Meg akarok küzdeni Veled, Istenem! Nem értem, hogy mit csinálsz!” Isten azonban tudja, hogy mire van szükségem. Ő tudja, hogy mire van szüksége a te szívednek.

Olyan rengeteg szükség van a szívünkben, de alapvetően csak egy fontos szükségletünk van, és ez az, hogy Jézus Krisztus üljön a szívünk trónusán. Mert a szívemben van egy trón, és ez valaki másé volt korábban, Ef 2:1-2. … De Isten! De Isten! De Isten! Ő az, Aki rendbe tesz engem. Ő az én Szolgálóm. Ő ismer téged, és Ő bárki másnál inkább tudja a legjobb utat. Ennek a dolognak az eredménye az, hogy jön a dicsőítés.

Milyen a hozzáállásod most? Hálás vagy ma? Mert ha nincs hála a szívedben, akkor lehet, hogy ez azt jelzi, hogy nem látod azt, hogy mid van. Látjuk-e azt, amink van? Meg vagyok mentve, meg vagyok váltva. Át lettem helyezve a sötétség királyságából a világosságba. Látom ezt? Ez felkavarja a szívem a dicsőítésre, ahelyett, hogy a problémáimat cipelném.

Mert rossz esetben én egy negatív szörny vagyok. Találkoztatok már ilyen negatív szörnnyel? Én igen. Azt hiszem, minden hétfő reggel olyan vagyok: negatív szörny. Megtanultam azonban ezt a hozzáállást félretenni, és azt mondom Istennek: Itt vagyok, és köszönöm a hétfőt. A hála a Szent Szellem egyik gyümölcse: hálás vagyok a legrosszabb helyzetben is.

Befejezésül. Tudom, hogy elmondtam már ezt a történetet korábban. Volt egy idős hölgy, kilencven éves. Tetszik nekem az a kép az örömről és háláról, amint megérti Isten célját a saját életében. Szeretném, ha én is így gondolkodnék a magam életében, és te is a magadéban, hogy alkalmazod azt, amin ő keresztülment. (Most önmagamhoz beszélek főleg.)

Lehet valaki fiatal, nagyon egészséges, táncolhat. Van, aki énekelhet, van, aki prédikálhat… Alapvetően tehetünk, amit akarunk. Ez a hölgy azonban nem tudott tenni semmit. Kilencven éven át az ágyat nyomta. Próbáltál már kilencven évig ágyban lenni? Ez borzalmas. Ez a hölgy azt mondta: „Meg vagyok elégedve az Úrban, és szeretem Jézus Krisztust. Boldog vagyok, mert tudom, hogy mi Isten célja az én életemben.” Aztán itt vagyok én, nézem őt, és azt mondom magamnak: Rendben, Jukka, fogd be! Megtanultam egy leckét akkor, azt, hogy megelégedett és boldog legyek az Úrral.

Ilyen a hozzáállásunk ma? Látjuk, hogy mink van? Bámulatos gyülekezetünk van, bámulatos pásztoraink vannak, és csodálatos, nagyszerű zenénk van. Olyan hangokat hallhatunk itt, amit sosem hallhattunk korábban. Ilyen hangokat sosem hallottatok korábban. Ezek vagyunk mi. Tudom, nem értitek az én vicceimet, de majd gyertek el az én zeneórámra. Aztán olyan zenét is tanulhattok, ami nem létezik. 🙂

Mindenesetre, van az a dal, ami azt mondja: Legyél boldog! Ne próbálkozz azonban boldog lenni, mert az öröm jön a Jézus Krisztussal való kapcsolatunkból. Ez a gyümölcse annak a kapcsolatnak. Boldog vagy most? Ne erőlködj, ne próbálj boldog lenni, de lehetsz szabad, és lehetsz boldog az Úrral, amikor megvan a kapcsolat Vele. Ámen.

 

P. Musztafa

Urunk! Nagyon sok mindenre nincs szükségünk, de amire valóban szükségünk van, az a Te jelenléted. Magasztalunk Téged, szeretünk Téged! Köszönjük Neked, Tőled fogadunk el! Köszönjük Urunk, a szívünk csak dicsőít Téged! Köszönjük Neked, Urunk. Köszönjük, hogy Te hálás szívet adsz nekünk, Istenünk. Hálás szívünk van, és jó a memóriánk, emlékszünk bámulatos dolgokra, amiket véghezvittél az életünkben. Magasztalunk Téged! Kérünk, áldj meg bennünket,  a füleinket, a gondolatainkat. Segíts elmélkedni a Te Igéden, hogy elfogadjunk, amint Te adsz. A Te drága nevedben kérünk. Ámen.

Volt egy lány Közép-Ázsiában a gyülekezetünkben, akinek volt egy bátyja. Volt egy kutyája is, amit nagyon szeretett. Egy nap a bátyja megölte azt a kutyát, megfőzte, és megetette a húgával. Ő elmondta nekem ezt a történetet. Sokkolt! Azt mondta, hogy a bátyja kényszerítette arra, hogy megegye. Ez egy őrült helyzet, őrült történet. Miért, hogyan tehetett ilyet? Lehet ezt bármiféleképpen magyarázni? Lehet-e bárkinek bármi oka arra, hogy ilyet tegyen?

Tudod, hogy aztán mit tanultam ebből a történetből? Igen, megállhatnánk itt, és sokkolhatna bennünket, hogy mennyire ronda ez az egész, de én tanultam valamit ebből a történetből. Azt tanultam meg, hogy Isten elbánik dolgokkal. Ő az, Aki meggyógyít sebeket. Ő állítja helyre a reményt.

Amikor ez történt, ez a lány nem volt keresztény, nem volt hívő. Aztán idővel megtért, és megbocsátott a testvérének, és imádkozott a testvéréért. Aztán eljött egy nap, amikor a bátyja is ott volt a gyülekezetünkben. Én voltam az, aki összeadta őt és a feleségét. Ez a történet annyira egyedi! Isten elbánik dolgokkal, és Ő bámulatos módon teszi.

Ma, amikor ez a történet eszembe jutott, akkor előjött egy régi dal is: God will make a way, where there seems to be no way; azaz Isten utat készít, amikor úgy tűnik, hogy nincs út. Lehet, hogy egyik-másik ember számára ez csak egy dal, de ez annyira nagy igazság! Lehet előttem egy betonfal, és nincs út, aztán valahogy látom, hogy Isten átment azon, és azt látom, hogy én is ott vagyok a fal másik oldalán, és nem tudom megmagyarázni, hogy ez hogyan történik. Azt hiszem, senki nem tudja. Mert a mi emberi elménkkel nehéz megérteni, hogy Isten hogyan tesz dolgokat.

Van egy másik történet 2Sám13-ban: a történet Amnonról és a féltestvéréről, Támárról. Amnon beleszeretett a féltestvérébe, Támárba, és szeretett volna lefeküdni vele. A barátja tanácsot adott neki: „Tegyél úgy, mintha beteg lennél, és hívd őt, hogy ápoljon. Akkor tehetsz vele, amit csak akarsz.”  Így is tett. Eljátszotta, hogy beteg, és az apjának, Dávidnak is azt mondta, és arra kérte, hogy küldje a testvérét hozzá. Támár jött, és ételt készített. Aztán kérte, hogy vigye be az ételt a szobába, és ott megerőszakolta őt.

Aztán 2Sám 13:15-ben azt olvassuk, hogy Amnon, miután megerőszakolta, nagyon meggyűlölte őt, és el akarta küldeni. Támár kétszer beszélt vele. Először így:

2Sám 13:12 … Ne, bátyám, ne ronts meg engem, mert nem szoktak így cselekedni Izráelben. Ne kövess el ilyen gyalázatot!

„Ne erőszakolj meg! Mert engem megszégyenítesz, te pedig Izrael bolondja leszel.” Másodjára is beszélt vele, miután megtette:

2Sám 13:16 … Ne kövess el nagyobb gonoszságot annál, amelyet véghezvittél rajtam azzal, hogy elűzöl engem. …

Hogy lehet ezeket megmagyarázni?  Ilyen dolgok ma is meg történnek emberekkel. Milyen szavakkal lehet ezt egyáltalán leírni?

Aztán újra jön egy gondolat: Isten utat készít ott, ahol úgy tűnik, hogy nincs út. Absolon, Támár testvére két éven át nem tett semmit. 2Sám 13:23 szerint két éven keresztül semmi nem történt. Nem szólt rosszat, nem szólt gonoszt Amnonnak, aztán két teljes év után megölte őt. Bámulatos számomra, amit mond a Biblia, hogy két teljes esztendeje volt, rengeteg lehetősége lehetett, hogy bármit tegyen, hogy megbánja a dolgot, hogy felismerje, mit tett.

Isten elbánik dolgokkal. Ő úgy bánik el dolgokkal, ahogy csak Ő tud elbánni dolgokkal. Tudod, mire gondoltam? A teljes romlottságra. A teljes romlottságról és a dicsőséges kegyelemről gondolkodtam. Ez a kettő jutott eszembe: mennyire romlottak vagyunk emberekként, és mennyire dicsőséges az, ahogy Isten tesz dolgokat. Elképesztően dicsőséges.

Arra tanít minket a Biblia 1Móz 3:6-ban, hogy a bűn az ember minden egyes porcikáját megrontja: a szív, az elme, az érzelmek, az ember akarata… az ember minden része meg van romolva! Romlott. A bűn hatással van az életünk minden egyes területére. Nincs olyan része az életünknek, ahová a bűn ne hatolt volna be. Ézs 64:5-ben azt mondja, hogy minden igazságunk olyan, mint a szennyes ruha. Minden – beleértve azt, hogy kik vagyunk, és mit teszünk – a bűn által meg van fertőzve. Annyira sötét! Annyira tisztátalan! Azt tanítja a Biblia, hogy azért követünk el bűnt, mert természet szerint bűnösök vagyunk.

Szeretnék röviden egy képet rajzolni a teljes romlottságról. Jer 17:9 az ember szíve becsapható, és menthetetlenül gonosz. Aztán azt mondja a Zsolt 51:5-ben, hogy az ember vétekben született, bűnben fogantatott. Ugyanígy Ef 2:1-5-ben. Azt mondja a Biblia, hogy mivel az ember szellemileg halott – Ef 2:5 –, ezért van az, hogy szereti a bűnt, szereti a sötétséget, és az ember a bűnnek a rabszolgája, János 3:19 és 8:34.

Azt mondja a Biblia, hogy mivel az ember szeret bűnt elkövetni, nem keresi Istent. Ez az oka, hogy nem keresi Istent – Róma 3:10-11 –, és emiatt nem érti Isten dolgait, 1Kor 2:14. Nagyon érdekes, hogy mivel az ember teljesen romlott, a bűnös életstílusa helyesnek tűnik számára. Péld 14:12 minden útjával meg van elégedve, azt hiszi, hogy rendben van. Ezért van az, hogy az emberek visszautasítják az evangéliumot, és bolondságnak tartják, 1Kor 1:18. Nem vetik alá magukat Isten törvényének, azért, mert képtelenek ezt megtenni, Róma 8:7.

Ez egy valóban nagyon-nagyon sötét kép. Nem fogok elnézést kérni ezért, de hát ezt mondja a Biblia az emberről. Viszont amiről szeretnék elmélkedni valójában, az az, hogy Isten képes arra, hogy elbánjon dolgokkal. Úgyhogy engedd Őt, hogy elbánjon dolgokkal. Mert Ő tudja, hogy hogyan kell elbánni dolgokkal. Engedd, hogy Isten tegye meg ezt!

Néha az emberek annyira gyorsak, készek arra, hogy valakinek a belső problémáit helyre tegyék. Az embereknek vannak magánjellegű dolgaik, és mindig van valaki, aki pontosan tudja, hogy annak az embernek mit kellene tenni. Találkoztál már ilyen emberrel, aki mindig tudja, hogy hogyan kellene rendbe tenni az életedet? Az emberek néha annyira gyorsan próbálják helyretenni valakinek az életét!

Az emberek szeretnek a jogosság nevében beszélni. Gondolkodtam ezen, hogy általában azok, akik a leghangosabban beszélnek, azoknak van a legtöbb takargatni valójuk. Azoknak, akik rengeteget beszélnek, van rengeteg olyan dolog, amit maguk takargatnak. Van olyan is, hogy az emberek a törvényt használják másokkal szemben. Ez a kép van a fejemben, hogy az az ember, aki a törvényt így próbálja használni, olyan, mint egy pórázon vezetett kutya, és szeretné, hogy ez a kutya megmarjon valakit, akire ő gondol.

Azt hiszi, hogy ellenőrzése alatt tudja tartani a törvényt. Azt hiszi, hogy az a törvény engedelmeskedni fog neki, és valaki másba bele fog harapni, és a törvény mindig is az ő önző céljait fogja szolgálni. Senki nem tudja azonban megszelídíteni a törvényt. Arra gondoltam, hogy a törvény olyan, mint egy sárkány. Senki nem tud egy sárkányt megszelídíteni. Egy nap megfordul, és leharapja a fejedet. Amikor valaki a törvénnyel próbál valaki más ellen fordulni, az egy nagyon veszélyes játék. Ne is kezdd ezt el!

Így gondolkodtam a WikiLeaks-en. Milyen „tüneményes”! Micsoda rejtély az egész! A WikiLeaks megrázza a politika világát, csupán azzal, hogy nyilvánossá tesz bizonyos papírokat, dokumentumokat az interneten. Így próbálnak igazságot tenni, valamit megváltoztatni a világban. Én viszont azt hiszem, hogy ez egy nagyon kínos példája az emberi természetnek. Ez olyan, mint amikor valaki koszos kézzel próbálja más embernek a szennyesét kimosni. 🙂 Lehetséges ez? Nem fog működni!

Az ember próbál igazságot behozni a világba. Róma 3:12-t tulajdonképpen mindig megrázó elolvasni: nincs egy sem, aki jót cselekedne. Nincs egy sem! Úgyhogy hasznos a teljes romlottság tanáról gondolkodni. Azért, mert az lerombolja az önigazságot, és lerombol minden hamis elképzelést az emberi képességekről, arról, hogy az ember meg tudja önmagát váltani a saját szabad akaratával. Lerombol minden ilyen hamis képet.

Én azt hiszem, hogy a tanítványok ezt megértették. Megértették ezt, és kérdéssel fordultak Jézushoz: Ki az, aki meg lehet váltva? Ki lehet megváltva? Látták az egész világot, hogy mi történik. Mi is látjuk, hogy mi történik. Látjuk, hogy az egész világ megy lefele, és óhatatlanul megvan ez a kérdés az elménkben: Uram, kicsoda üdvözülhet tehát?; Máté 19:25.

Kicsoda üdvözülhet? Senki nem méltó rá, mindenki teljesen romlott. Nagyon szeretem a választ: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges; Máté 19:26. Istennel minden lehetséges. Csak mondd ezt el magadnak! Mondd el ezt a szívedben! Kérlek, mondd el önmagadnak: Istennel minden lehetséges. Szeretném, ha ezt valóban megértenéd, valóban bíznál abban, amit a Biblia mond.

Máté 19:25-26! Embereknél ez lehetetlen, mert az ember az teljesen romlott. Minél inkább megértjük ezt a teljes romlottságot, annál inkább látjuk a tan fontosságát: az üdvözülés csak kegyelemből való. Csak kegyelemből, semmivel nem kevesebb!

Gondolkodtam ezen: az, hogy élvezzük a kegyelmet, nem bűn. Gondolkodj ezen! Mindenki élvezheti a kegyelmet, és tehetjük ezt képmutatás nélkül. Mindenki megteheti ezt. Nem számít a háttér, nem számít a tapasztalat. Hallottál már ilyet: „Ó, én ismerlek téged! Ismerem az előző életedet. Tudom, hogy mit tettél. Most mit csinálsz? Úgy teszel, mintha szent volnál? Meg vagy változva? Mit teszel most?”? Mindenki élvezheti a kegyelmet! Ez teljesen törvényszerű.

Betakarni valakit, aki elbukott, az nem hívja ki az igazságszolgáltatás rendszerét. Gondolkodj ezen! Olyan gyakran próbáljuk ellenőrizni a kegyelmet: Kinek adok, és kinek nem adok kegyelmet? Mert úgy gondolkodunk, hogy igazságot kellene cselekedni. Isten képes elbánni dolgokkal, és Ő tudja azt is, hogy hogyan bánjon el dolgokkal. Ő el tud bánni mindennel. A legapróbb részletekkel is.

Egy másik vers: Zsolt 130:3-4. Nagyon jó, hogy nem tudunk mindent mindenkiről. Valaki azt mondta nekem nemrég: Te nem ismersz engem. Azt feleltem: Lehet, hogy nem is akarlak megismerni. Az az ember úgy nézett rám: Nekem van valami a régi életemben, ami sokkolna téged. Nem kell azonban mindent tudnunk. Nem kell nekünk mindent elmondani. Krisztusban kell ismernünk egymást! Mert ez Isten bámulatos, dicsőséges kegyelme, hogy ismerjük egymást Jézus Krisztusban, és hogy élvezzük ezt. Ez teljesen rendben van, és ez nem képmutatás.

Zsolt 130:3-4 Ha a bűnöket számon tartod, URam, Uram, ki állhat meg előtted? De nálad van a bocsánat, hogy féljenek téged!

Isten képes elbánni a dolgokkal.

Még gondolkodtam azon is, hogy Jézus nem próbálta az emberek régi bűnös természetét kijavítani, hanem ehelyett új életet adott nekik, hogy ezzel legyenek elfoglalva. Minél inkább megkóstolják az emberek ezt az új életet, annál kevesebb idejük van, hogy a testben elvesztegessék. Minél inkább megértjük Isten dicsőséges kegyelmét, annál kevesebb időnk marad másodlagos dolgokra. Aztán nem próbálunk meg igazságot szolgáltatni, hanem bízunk Istenben, mert Ő képes elbánni a dolgokkal. Isten kegyelme az egyetlen reményünk. Nincs más. A kegyelemnek nincsenek korlátai.

Képzeld el a következő beszélgetést! Azt kérdi a hívő:

– Uram, hányszor bukhatok el?

– Nincs korlát. – feleli Isten.

– Félek ezt elhinni. – mondaná a hívő.

Isten válasza: „A szeretetben nincs félelem. Csak fogadd el!”

Nem kell nekem ellenőrizni a kegyelmet, hogy kinek adjam, kinek ne adjam. Isten azt mondja: „Határtalanul adhatod. Ne félj kegyelmet adni. Én el fogok bánni helyzetekkel. Te csak adj kegyelmet! Nem a tied ez a kegyelem. Nem a te szívedből, nem tőled jön ez, nem te vagy a kegyelem forrása. Csak add! Add ingyen. Bőségesen add. Én pedig el fogok bánni dolgokkal, úgy, ahogy csak Én tudok bánni dolgokkal.”

Máté 13-ban a magvető kiment magot vetni. Úgy látjuk, hogy nem végzett túl jó munkát. 75%-a annak, amit elvetett, rossz helyre lett szórva: az útszélre, köves helyre, a tövisek közé. 75%-a annak, amit tett, egyáltalán nem volt jó, semmire sem. Miért nem célozta a jó földet?

El tudod képzelni a magvetőt, ahogy célzottan szórja a magot? Láttál bárkit így magot vetni? Kicsit nevetséges volna. Ma már nem látunk vetést túl gyakran, csak régi filmekben, de hogyan csinálták? Megmarkolta és szórta. Nem volt ott semmiféle célzás. Miért nem célozta meg a jó földet? Hát azért, mert nem túl sok jó föld van. Úgy tűnik, hogy ez rendben van Istennél.

Azt mondja a Biblia: Máté 5:45-ben, hogy Ő felhozza az Ő napját mind a gonoszokra, mind a hívőkre ugyanúgy. Isten kegyelme nem reakció arra, hogy az ember mit tett, vagy mit nem tett. Isten kegyelme nem jutalom. Isten kegyelme nem egy diploma. Ő már kegyelmes volt sokkal azelőtt, hogy az ember létezett volna. Szeretem ezt a bámulatos, csodálatos üzenetét a Bibliának.

Ne engedd, hogy a bűn elbátortalanítson! Igen, az ember teljesen megromlott, de a kegyelem dicsőséges. Ne engedd, hogy a bűn elbátortalanítson! Ne engedd, hogy a bukásod vagy valaki más bukása megállítson abban, hogy a kegyelem üzenetét megoszd. Mert a kegyelem az egyetlen remény mindenki számára. Nincs más remény. Semmi más! Ámen.

Mennyei Atyánk! Köszönjük! Dicsőítünk Téged, magasztalunk Téged! Dicsérünk Téged! Te tudod, hogy hogyan kell elbánni dolgokkal, nekünk pedig fogalmunk sincs. Vannak ötleteink, de az nem fog senkin segíteni. Köszönjük, hogy Te elbánsz minden egyes helyzettel. Te jól teszed ezt, nem követsz el hibákat. A Te ítéleteid igazságosak. Igen, Uram, köszönjük!

Ahol a bűn bővelkedik, a kegyelem annál inkább sokasodik. Hogyan történik? Nem tudom. Ez rejtély. Ez a Te szíved. Köszönjük Jézus, bámulatos vagy. Dicsőítünk Téged! Te szent vagy, szerető és törődő. Igen, Uram, köszönjük Jézus! Mindenkit szeretettel vársz. Mindenkinek megbocsátasz. Bámulatos. Nincs senki Hozzád hasonló. Köszönjük Jézus, magasztalunk. Ámulattal állunk Előtted, dicsőítünk Téged. Köszönjük, Istenünk.

Két lehetőség van ma. Még mindig van lehetőség mindenki számára, hogy belépjen a Te kegyelmedbe. Ez a Te gondoskodásod. Ki az, aki megválthat minket? Csak Te. Nekem nincs erőm.

Ha sosem fogadtad be Jézust a szívedbe, ha még sosem hoztad meg ezt a döntést: „Igen, akarok bízni Benne! Az Ő kezébe akarom letenni az egész életemet.”; miért ne tennéd meg most? Tudsz segíteni magadon? Van bárki, emberi lény, aki tud segíteni? Van bármi remény arra, hogy a jövőben jobb lesz az életed? Csak bízd rá az életed Krisztusra! „Úr Jézus, jöjj az életembe, szükségem van Rád! Arra a kegyelemre van szükségem, amit Te adsz. A Te dicsőséges kegyelmedre van szükségem, hogy az betakarjon engem, hogy megváltoztassa az életemet.” Csak mondd azt Neki: „Uram, szükségem van Rád. Bízom benned, Tied akarok lenni. Hozzád akarok tartozni. Gyere! Gyere! Szükségem van Rád.” Ha most meghoztad ezt a fontos döntést, küldj nekünk egy e-mailt, hadd örüljünk veled!

Köszönjük Urunk, dicsérünk Téged! Annyira hűséges vagy! Bámulatos vagy! Kérünk, hogy áldd meg a gondolkodásunkat. Segíts, hogy értékelni tudjuk a kegyelmet, amiben élünk. Nem akarunk megszokottak lenni a kegyelemeddel, szeretnénk élvezni azt. Köszönjük Urunk, a Te drága nevedben, ámen.

Kategória: Egyéb