Beszélgetés (rap)

2016 március 13. vasárnap  18:00

Ez a beszélgetés a Tisztelet a Biblia szerint & Felszerelve a szellemi csatára c. üzenetekhez kapcsolódik. (2016. március 13. vasárnap 16:00)

P. Musztafa: Nagyszerű a téma: szellemi háborúság. Lehet, hogy te most éppen szellemi háborúságban vagy? Gondolod, hogy ez számodra is valóság? Ez nem csak egyes emberek számára van, hanem éppen a kellős közepében vagyunk. Csak azért, mert nem tartozunk a rendszerhez, hanem valaki máshoz tartozunk, úgyhogy az egész világrendszer ellenünk van.

Az üzenet nagyszerű volt, nagyon friss volt. Minden üzenet, ami a szellemi háborúságról szól, az friss. Azért, mert minden nap szembenézünk ezzel. Sok esetben nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Néha kicsit össze vagyunk zavarodva, mert tudjuk, hogy vannak támadások, érezzük. „Na, most akkor mit kéne tennem?”

Hozzászólás: Volt szó arról, hogy mi az ellenségünk. Sokszor szembetaláltam magam azzal a problémával, hogy amikor gyerekeket tanítok hittan órán, akkor néhányan ellenségesek. Vehetném ezt személyes támadásnak, de az üzenetben hallottuk, hogy nem azok az ellenségeink, akik támadnak, hanem szellemi síkon van az ellenségünk. Tehát, nem az a gyermek az ellenségem, aki úgy viselkedik, hanem az ördög.

P. Musztafa: Igen, valóban mindig észben kell tartanunk, hogy ki a valódi ellenségünk. Ki az ellenségünk? A hústestünk, amit magunkkal hordozunk, a világrendszer, az ördög… Ismerjük ezeket az ellenségeket, ez alapvető ismeret.

Ez az egyik olyan rész a Bibliában, ami nagyon jól leírja a szellemi háborúságot:

2Kor 10:3-4 Mert noha testben élünk, de nem test szerint viaskodunk. Mert hadakozásunk fegyverei nem testiek, hanem Isten szerint erősek, erősségek lerombolására.

Mit gondolsz, mi fog történni, ha szellemi ellenség ellen testi fegyverekkel harcolsz? Ha a szellemi valóságra van egy testi reakció – mi lesz abból? Ha olyasmivel próbálom legyőzni az ellenséget, aminek fizikai vonatkozása van, mit fogok elérni? Győzhetek-e? Ez egy győztes-győztes szituáció lesz? Mindenképpen győzök? Harcolhatok magatartással, megváltoztathatom valakinek a viselkedését, magatartását, azt, ahogy az a személy beszél, azt, ahogy reagál, megtámadhatok valakit, talán le is győzhetek valakit fizikailag, de mi fog történni az igazi ellenséggel? Le lesz győzve az igazi ellenség? Más emberek megsebződhetnek, de az ellenséghez hozzá se értem, és igazából semmi sem történik.

A mi fegyvereink Isten szerint erősek. Mik ezek a fegyverek? Mik Isten fegyverei?

– Igazság, hűség, ima;

– Ef 6. említi Isten fegyverzetét.

Szeretet, a hit… azok a fegyverek, amiknek isteni hatalmuk van. Amikor az igazságot szóljuk, mi történik? Világosságot hoz. Különösen akkor, ha szeretetben történik. Ha az igazságot szeretetben szóljuk. Mindkettő fegyver, de az igazság és szeretet együtt dupla erő. Nem csak igazság, mert a szeretet is isteni fegyver. Nem választjuk szét ezt a kettőt. Nem adunk szeretetet igazság nélkül, és igazságot sem adunk szeretet nélkül.

Gondolj erre! Van gyűlölet és hazugság a sötétség oldalán. Gyűlölet és hazugság – ez a kettő is együtt jár. Ennek is van ereje, de nincs örökkévaló értéke, mert nem lesz meg örökké. El fog pusztulni, igaz?

2Kor 10:5a Leromboljuk az okoskodásokat és minden magaslatot, amelyet Isten ismerete ellen emeltek,

Mik ezek az okoskodások? (Az angolban spekulációk.) Különféle filozófiák ebben a világban. Különböző elképzelések, amelyek nincsenek összhangban Isten Igéjével, különböző fantáziák, és a félelem, ami ezeken alapszik. Nekünk van szeretet, igazság, irgalom… ezek a fegyvereink. Azt mondja, hogy ez el fogja pusztítani az okoskodásokat. Ilyenből sok volt az életünkben, mielőtt megismertük volna Istent. Nagyon sok dologban hittünk, de azután ezek a dolgok leomlottak a szívünkben.

Ha nem vagy az igazsággal felövezve, akkor meztelennek érzed magad. Mert elveszítettél valamit ebből a világból, úgyhogy szükséged van valami másra, hogy ne maradj üres. Az üresség nem jó állapot. Üresség. Steril állapot. Szóval igazságra van szükségem.

Hozzászólás: Ezért kell betöltekeznünk a Szent Szellemmel, mert egyébként még rosszabb lesz a helyzet az előzőnél.

P. Elshan: Szeretnék mondani valamit az ellenségekről, hogy kicsit szélesebb képet kapjunk róluk. Mert sok esetben könnyen összezavarodhatunk. Isten arra tanít minket, hogy szeressük az ellenségeinket, igaz? Más helyen a Biblia azt mondja, hogy a családtagjaink is lehetnek ellenségek. Ezt szeretném összekötni azzal, amit p. Musztafa mondott a bevezetőben.

Tehát hallottuk, hogy kik az igazi ellenségeink a szellemi háborúságban, és nincs olyan, hogy egy ember lenne az ellenség számomra. Igen, egy ember lehet az ellenségem, de ő be van csapva a valós ellenség által. Ezt észre kell vennem. Nem fogok ember ellen harcolni akkor, amikor ő úgy viszonyul hozzám, mintha az ellensége lennék.  Hanem van szellemi szemem, és látom, hogy ki áll mögötte. Habár az ő hozzáállásuk felém ellenséges, Isten arra hívott engem, hogy szeressem őket. Arra vagyunk elhívva, hogy szeressük az embereket. Arra vagyunk elhívva, hogy szeressük a szüleinket. Ahogy hallottuk a bevezetőben: tiszteljük őket.

Tetszett p. Zoli üzenetében, nagyon szépen kiemelte, ahogy a tiszteletről beszélt, hogy a nagy képet tekintve arra vagyunk elhívva, hogy tiszteljük Istent. Ez a mi életünk, hogy tanuljuk tisztelni a mi Istenünket. Amint megtesszük, onnan kezdve másokat tisztelni könnyűvé válik. Mert nem emberekkel harcolok, például a vezetőmmel – mert némi kivetítést kapok, és arra gondolok, hogy ő ellenem van –, és nem a testvéreimmel a gyülekezetben. Nem is gondolom, hogy azért mondtak valamit, mert nem szeretnek engem. Azért nem gondolom, mert így könnyűvé válik követni Istent, és tisztelni ezeket a drága embereket.

Azt is látjuk sokszor, hogy a tisztelet és a szeretet együtt jár. Megtanulok azzal foglalkozni, hogy tiszteljem az Istenemet. Ez azzal jár együtt, hogy félem Istent. A Biblia azt mondja, hogy Isten félelme a bölcsesség kezdete. Ami azt jelenti, hogy némi reszketés, óvatos Isten elé járulás van bennem tiszteletteljesen. Ily módon van bennem félelem Isten felé itt a földi életemben. Ez a bölcsesség kezdete.

Arról beszélünk most, hogy az igazságot hogyan alkalmazzuk a tapasztalatunkban. Isten kommunikálja az igazságot, mint ahogy most itt a gyülekezetben. Hallgatok, a belső emberem hallja, elhiszi, és aztán lesznek olyan helyzetek, amik csaták, amikor azt mondjuk: Krisztus, Isten Igéje az én erősségem. Akkor megtanulom alkalmazni, hogy a helyzetekben Isten bölcs harcosa legyek. Ez az által jön, hogy tisztelem az Atyát.

Remélhetőleg nem fog előfordulni a baráti tűz, amikor lelövöm a testvéreimet, hanem megértem, hogy ők drágák, és lehet, hogy be vannak csapva. Isten viszont használhat engem arra, hogy segítsek nekik. Ezt nagyon óvatosan fogom tenni. Nem ütve vagy lőve őket az igazsággal, hanem kegyelemmel és igazsággal, ahogy p. Zoli mondta. Igazsággal és szeretettel kommunikálunk feléjük, és Isten is megteszi az Ő részét.

P. Farkas Laci:

Jak 4:1-3 Honnan vannak a háborúk és harcok köztetek? Nemde bűnös vágyaitokból származnak, amelyek tagjaitokban vitézkednek? Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, és nem nyeritek el, harcoltok és háborúskodtok, és nincs semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok, mert rosszul kéritek, csak azért, hogy élvezeteitekre fordítsátok.

Ez a képe annak, amikor a csata közénk kerül. Az ördög már nyert ezzel, mert sikerült a csatát behozni közénk. Miközben ő harcol Isten ellen továbbra is.

Én is sokat foglalkozom gyerekekkel, és a legnagyobb részünk, hogy tanítsuk őket arról, hogy a csata nem köztünk van igazából, hanem Isten és az ördög között van.

1Tim 6:12 Harcold meg a hit nemes harcát. Kétfajta harcot harcolhatunk. Annira jó volt, a konferencián erről volt szó, hogy van a jó harc, amire Pál is bátorítja Timóteust, hogy ezt a harcot harcolja. Ez a győztes pozíciónak a harca igazából. Innen akar mindig kirángatni az ördög, hogy a tapasztalatainkból harcoljunk. Ha sikerül neki levinni tapasztalati szintre a harcot, akkor ott elveszítem azt a bizonyosságomat, amit helyzetileg megvan nekem, hogy győztes vagyok. Folyton meg akarja kérdőjelezni az én helyzetemet, és ha máshogy nem megy, akkor leviszi erre a tapasztalati szintre. Akkor bevisz abba, hogy egymás között legyen a harc.

Annyira jó volt, amit p. Elshan mondott az előbb! Csak kiegészíteném, hogy a szellemi szemeinkkel felismerhetjük ezt, és azonnal helyreállhatok, a védelmi helyemre beállhatok egyből, és hagyhatom, hogy Isten vívja a csatát.

P. Musztafa: Sosem fogom elfelejteni, amit p. Matti beszélt erről sok évvel ezelőtt. Almatiban, Kazahsztánban volt akkor. Csak ült és olvasta a Bibliát. Akkor p. Stevens még élt. P. Matti azt mondta: Egyszercsak felbukkant egy gondolat p. Stevens ellen. Csak úgy jöttek a gondolatok. A Bibliát olvasta, nem a Koránt, és nem is a Bhagavad-Gítát. Megállt, és elkezdett gondolkozni azon, hogy ez most honnan jön. Mert nem kapcsolódott sehova. Nem kapcsolódott az, amit olvasott, és az gondolata, ami támadt. Csak úgy jött valahonnan.

Bámulatos az, ahogy az Ellenség fegyverei működnek. Mi a logikát keressük. Kéne a logikát keresnünk? Nem gondolom. „Miért jönnek a kivetítések? Lehet, hogy azért, mert ennek ez és ez az oka.”

Azon gondolkoztam, hogy honnan vannak a fegyverek. Mi a forrása, mi az eredete, hogy az emberek elkezdtek fegyvereket gyártani? Nem vadászeszközökre gondolok, amikkel állatokat ejtenek el, hanem olyan fegyverekre, amikkel embereket ölsz meg, mint magad is vagy. Például a fáraónak voltak szekerei, amivel üldözte Izrael népét. Ki mondta fáraónak, hogy gyártassa le ezeket a szekereket? Annyira sok szekeret! Valószínűleg jóval többet, mint amennyire szüksége volt.

Először arra gondoltam, hogy a büszkeség és az arrogancia, ez a két dolog fegyvereket gyárt. Nem a biztonság miatt. Ma azt mondjuk, hogy azért gyártunk fegyvereket, mert szeretnénk megvédeni magunkat. Ez nem igaz, mind csak politika! Emiatt gyárthatsz egy darab bombát, de ezret minek? Tudjuk, hogy a világ elpusztítható, néhány nukleáris bombával. Miért van mégis ilyen sok? Ezt a bolygót ezerszer el tudnák pusztítani, de miért? Arrogancia, és büszkeség: Majd én megmutatom!

Ma a harcok nem az igazságosság miatt folynak, hanem: Azért, hogy megmutassuk! „Na, majd mi most megmutatjuk, hogy mire vagyunk képesek. Mert a média segíteni fog. A média a legjobb barátunk. Megmutatom, hogy milyen erős vagyok, és a világ legutolsó embere is tudni fogja néhány órán belül. Tudni fogja mindenki, hogy mi milyen erősek vagyunk. Úgyhogy senkinek sem fog eszébe jutni, hogy ellenünk jöjjön.” Bámulatos, hogy mi folyik a világban Isten ellen! Isten ellen! A fegyverek Isten ellen vannak. Mert ezek a büszkeség gyümölcsei.

Mit tegyünk? A harcunk nem test és vér ellen van. A démonok ellen harcolunk? Harcolunk a démonok ellen? Megyünk az ördög ellen szemtől szembe? Pál nem mondja, hogy test test ellen harcolnánk a démonok ellen. Tesszük? Isten már megnyerte a csatát. A harcot megharcolni – tudjuk, hogy ez az emberek elméjéért folyik, a megértésért megy. Azért, hogy megértsük, hogy ez már megtörtént, hogy elhiggyük, és alkalmazzuk az életünkben. Megszerezte már Isten a győzelmet? Elhisszük ezt? Igen.

Hozzászólás: Az előbb elhangzott, hogy jött annak a testvérnek egy gondolat az elméjébe. Az Igében az van megírva, hogy foglyul ejtünk minden gondolatot, amelyet Isten ismerete ellen emeltek. Azt is olvassuk: Álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Ezt nekünk tennünk kell. Ha jön egy rossz gondolat az elmémbe, azt nekem kell megharcolni, mert más nem harcolhatja meg helyettem. Ezért, kell ismerni Istennek az Igéjét, amivel tudom kontrollálni a dolgokat.

Az ima távol tartja a szellemi világban ezeket a szellemeket. Jézus Krisztus lefegyverezte a fejedelemségeket, hatalmasságokat. Azért adta az Ő nevét, mert az Ő nevében hatalom van. Jézus Krisztus a neve által adott nekünk hatalmat. Ezért van ott Márk evangéliuma végén: Ha betegekre teszik kezüket, azok meggyógyulnak, az Én nevemben ördögöket űznek… Ezt azonban nekünk el kell hinnünk. Mert nem állunk mindnyájan egyforma szinten a hitben. A hitben erőseknek az a feladatuk, hogy tökéletességre állítjuk a hitben gyengéket.

P. Musztafa: A Biblia azt írja: Álljatok ellen az ördögnek, és ő elfut tőletek. Hogyan tudunk ellenállni az ördögnek? Mi van a kezünkben, amivel ellenállunk? A szellemi fegyverek. Mit gondolsz Isten ígéreteiről? Az nemde egy erős fegyver!

Hozzászólás: Amikor elmennek démont űzni, akkor azt mondja: Ez olyan, ami könyörgés és böjtölés által megy ki. Tehát nekünk a szellemi világban akkor van hatalmunk, hogy ha mindezeket tesszük. Az ördög ismer bennünket, hogy melyikünk mennyire ártalmas az ő országában. Azért hozott létre hamis rendszereket, hamis vallásokat, hamis ideológiákat. Nekünk azonban a kezünkben van Isten Igéje, és az Igén keresztül tudjuk a mi harcunkat megharcolni. Mert nekünk meg kell harcolni a harcunkat mindenhol.

P. Musztafa: Szeretnék gyakorlati módon gondolkozni. Mert amikor mondunk valamit a Bibliából, akkor azt tudnunk kell alkalmazni is. Másképp csak filozófia. Mi az, amit én látok abból, amiről mindnyájan beszéltünk? Amikor a Biblia azt mondja: Álljatok ellen az ördögnek!; néha azt gondoljuk, hogy elég erőnk van ahhoz, hogy megálljunk ellene. Magunkban azonban nincs semmi erőnk. Ezt mondja a Biblia. Elég gyengék vagyunk! Az elménk beteg, a szívünk gonosz. Hogyan tudnánk ellenállni neki, ha mi magunk is gonoszok vagyunk a szívünkben?

Tehát amikor ellenállok az ördögnek, akkor ez nem azt jelenti, hogy szemtől szemben állok vele, és taszítom el. Ez nem ez a fajta ellenállás. Úgy állok ellene az ördögnek, hogy Istenhez fordulok. Mert nincs erőm. A győzelem az enyém, mert az enyém Krisztusban. Nem azért, mert én olyan erős vagyok. Ez egy gyakorlati alkalmazás. Amikor szeretnék ellenállni az ördögnek, akkor teljes mértékben Isten felé fordulok, Őrá nézek, és nem az ördögre. Ez az egyetlen mód, ami világosságot hozhat az életembe. Emlékszem arra, hogy Isten mit ígért, azáltal, hogy Őrá nézek és az Ő jellemére, ismerem az Ő szívét, tudom, hogy mit mondott nekem, tudom, hogy mit gondol rólam. Istentől szereztem az önképemet, Tőle kaptam az önértékelésemet. Ez a legjobb módja, hogy ellenálljunk az ördögnek.

Mert ha elkezdesz társalogni az ördöggel… Gondolod, hogy ő okos? Valamelyik pásztor azt mondta – ez zseniális –, hogy Sátán nem bolond, csak gonosz. Nem ostoba, hanem csak teljes mértékben gonosz. Úgyhogy, ha elkezdek beszélgetni vele, ő elég ügyes. Beszélt Évával azután, hogy Isten beszélt vele. Nem ostoba. Beszélni fog azzal a személlyel, akivel korábban beszélt Isten, és megpróbálja elfordítani.

Isten beszél valakihez az üzenet alatt, az ördög rögtön az üzenet után megy, és beszél hozzá olyan módon, hogy az ember hinni fog neki, és valóban tenni fog dolgokat, amikre nem kérte. Éva evett a fáról, de az ördög nem kérte, hogy egyen a fáról. Úgyhogy, az ördög nem ostoba. Ezért nem állunk ellene az ördögnek szemtől szembe, mert csak veszítenénk.

A szellemi a háborúról addig fogunk beszélni és addig fogunk tanulni, amíg itt élünk a Földön. Ezzel a beszélgetéssel nem fogjuk tudni lezárni ezt a témát, azután hazamegyünk, és mostantól kezdve tökéletesen tudjuk, tökéletesen alkalmazzuk, és boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Hanem a háború olyasvalami, ami folyamatosan történik. Szükségünk van friss gondolatokra a Bibliából ebben a pillanatban is.

P. Elshan: Jó a halálunkra gondolni. A Kolossébeliekhez írt levélben azt írja, hogy mi már meghaltunk a régi természetünknek, de most van egy új természetünk, amit kaptunk, és új emberként el vagyunk rejtve Krisztussal Istenben. Ahogy hallottuk is, a szellemi háború zajlik, és tovább is fog menni az utolsó lélegzetünkig.

Van azonban egy helyzetünk Istenben. El vagyunk rejtve. Isten irgalma minden reggel megújul. Minden reggel, amikor felébredünk, Istenben vagyunk? Döntést kell hoznunk. „Ez egy új nap számomra. A nevem Elshan. Isten gyermeke vagyok. Bűnös vagyok, de megbocsátást nyertem Isten kegyelméből.” Ez Isten irgalmának a munkája értünk, amikor kezdünk Istennel gondolkodni, és elfogadjuk az irgalmát még egy napra itt a Földön. Ez a mi dolgunk, a mi felelősségünk, hogy a menedékhez fussunk, és elrejtsük magunkat.

Fel kell ismernünk a helyi gyülekezetünket. Ahogy hallottuk a bevezetőben, Isten adta nekünk ezeket a betakarásokat, a pásztorokat, a helyi gyülekezetet, a testvériséget, Krisztus Testét. Ezek nem csak szavak, hanem az a valóság, amiben élünk. Ezt a gyönyörű menedékhelyet kaptuk, amiben el vagyunk rejtve. Megvan nekünk Krisztus, Aki kijelenti a győzelmet. Amikor szembenézünk helyzetekkel, ahol döntést kell hoznunk, akkor a hit szavait szóljuk. Krisztus a mi barátunk, Ő a Seregek Ura. Győzelmünk van Benne. Benne vagyunk abban a menedékben. Az ellenség nyilai nem érnek el minket. Persze minden nap hozunk döntéseket hálával Isten irgalmáért.

Kérdés: P. Bartha Atti mondta előző nap Gödöllőn, hogy az ördög célja nem az, hogy ne járjunk Isten tervében, hanem csináljuk Isten tervét, de az Ő élete és ereje nélkül.

Ézs 30:15-16 Mert így szól az én Istenem, az ÚR, Izráel Szentje: a megtérés és megnyugvás megmentene benneteket, a csöndesség és bizalom erősségetek lehetne. De ti nem akarjátok, hanem azt mondjátok: „Nem, hanem lóháton menekülünk” – ezért majd menekülnötök kell. „Gyors paripán elvágtatunk” – ezért gyorsak lesznek üldözőitek.

Nekem ez azt mondja, hogy ha én gyors akarok lenni, az is gyors lesz, aki engem üldöz. Ha én erőlködöm, az is annál inkább erőlködik, aki engem üldöz. Amikor át akartak kelni a Vörös-tengeren, ott is azt mondta: Nyugodjatok, majd Én megharcolom a harcot.

P. Farkas Laci: Azt gondolom, hogy az alázat az, ami a legjobban ide kapcsolódik.

Jak 4:7 Engedelmeskedjetek azért Istennek, álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.

Emlékszem p. Scibelli ABT órájára, végig erről beszélt, hogy el lehetek foglalva azzal, hogy hogyan állok ellene az ördögnek, ahelyett, hogy Istennek engedelmeskednék egyből. Ez egyszerű dolog. Ezért kell az alázat, mert bárki képes rá, hogy csak arra tekintsen: Hogyan engedelmeskedhetek Istennek?

P. Marian Józsi volt nálunk az iskolában többször. Ő mondta, hogy azért imádkozik, hogy az ördögnek minden nap legyen egy futása. Ez nagyon tetszik nekem. Szerintem elmond mindent, én is így vagyok ezzel. Azért imádkozzunk, hogy neki legyen mindig futása, mindig mozgásban legyen. Jó messze tőlünk. Mi pedig emiatt közel vagyunk Istenhez. Mert a következő versben így folytatja:

Jak 4:8a Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok.

Túlságosan is fókuszálhatunk arra, hogy hogyan bánjunk el az ördöggel, ahelyett, hogy fókuszt oda tennénk, hogy hogyan engedelmeskedjünk Istennek. Az alázat képes elfoglalni ezt a helyet, aki én vagyok Krisztusban. Tanultuk ezt p. Stevenstől, hogy az alázat az, hogy nem gondolok többet vagy kevesebbet magamról annál, mint ahogy Isten gondolkodik rólam.

P. Musztafa: Észrevetted, hogy akik ördögöket űznek, azok milyen gyakran csinálják ezt? Mindig találnak démonizált embereket maguk körül. Ez bámulatos, nem? Te hány démonizált emberrel találkoztál már? Minden nap megtörténik? Minden héten? Minden második hétben? Minden hónapban? Félévente? Évente?

Amikor Közép-Ázsiában éltem, a házban egy emelettel alattam lakott egy néni, aki másik gyülekezetbe járt. Tudta, hogy pásztor vagyok. Ahogy mentem haza egy nap, megállított, behívott a lakásába, és megmutatta nekem a könyvtárát. „Az én szolgálatom a gyülekezetben az ördögűzés.” Nálunk hiányzik ez a szolgálat, „sajnos”. 🙂 Kéne vagy húsz ember ide, akik ezt végzik. 🙂 A néninek egy egész könyvtára volt erről. Mindenegyes könyv arról szólt, hogy hogyan űzzünk ördögöket. Én soha azelőtt nem láttam még ilyet. Mutatta nekem a különféle irodalmakat az ördögűzésről. Elég érdekes volt, hogy az ő élete teljesen csak erről szólt, hogy hogyan harcoljon azt ördöggel.

Nekünk nem kell ilyen könyvtárat tartanunk. Nekünk megvannak Isten ígéretei. Ez a Könyv bámulatos! Nem foglal sok helyet a polcon, mert nem is a polcon kell lennie. 🙂 Mi az én szolgálatom? Mi a jó hírnek vagyunk a szolgái. A mi szolgálatunk nem az ördögűzés. Nem! A mi szolgálatunk az evangélium. A mi szolgálatunk az a közösség az Úrral, és közösség a testvérekkel. Isten akaratának a cselekvése – ez a mi szolgálatunk. Isten pedig megteszi az Ő részét.

Ha használni akar engem, hogy űzzek ki valakiből ördögöket, az rendben van, nem azt mondom, hogy ez valótlan, hogy ez sosem fog megtörténni, de azt hiszem, mind egyetértünk abban, hogy mi a fókuszunk a szellemi háborúságban, és a szellemi csatában.

Hozzászólás: Én is jobban szeretek Jézus Krisztusról beszélni, mint az ördögről, de kell, hogy legyen világos látásunk arról, hogy mi van körülöttünk, és mi a feladatunk. Csak nézzük meg az Igében. Amikor Jézus arról beszélt, hogy fölmegy Jeruzsálembe, és ott elfogják, akkor Péter azt mondta: Uram, ez nem történhet meg Veled! Jézus erre azt felelte: Távozz Tőlem, Sátán! Péter semmi „különöset” nem mondott, de Jézus tudta, hogy Sátán szólt az ő száján keresztül.

Én nem démonizált emberekről beszélek, hanem arról, hogy egy ember száján át szólhat az ördög, és szólhat Isten is. Nekem az a feladatom, hogy megállapítsam, hogy milyen szellemből szól a másik. Mert azt mondja az Ige: Vizsgáljátok meg a szellemeket, hogy Istentől van-e. Nekem fel kell ismernem: Uram, Te szólsz ő általa, vagy az ördög szól általa?

Egy történetet hadd mondjak az életemből. Hirdettem az evangéliumot a vonaton, az utolsó kupéban ültem. Jött egy asszony a kerékpárját tolva az egyik kis falu vasútállomásán. Ő nem látta, hogy mi van a kezemben, csak egy könyvet láthatott. Felszólt a vonatra: Csak a papoknak ne higgyenek! Honnan tudta ő? Csakis démon szólhatott általa.

P. Musztafa: Értem ezt, mert velem is megestek hasonló dolgok. Pécsett evangelizáltunk, utána mentem az istentisztelet helyére, közben betértem egy kertbe. Kijött valaki, rám nézett, és rám mutogatva ordibálni kezdett: Ez mind miattatok, keresztények miatt van! Aztán elment. Én meg csak néztem, mert nem igazán értettem az egészet. 🙂 Igen, értem, ez valós.

– Neked azonban van hatalmad arra, hogy azt mondd: „Sátán, fogd be a szádat! Némulj el!”

Először nekem utána kellett volna futni, mert ő elhúzta a csíkot. 🙂

Kategória: Egyéb