Micsoda ajándékok a gyermekek! (Babaodaszánás)

2014 november 23. vasárnap  10:30

P. Bartha Attila

Ahogy látom a kisbabákat, az jut eszembe, hogy milyen nagy ajándékok ők! Mindegyikük egy csoda.

Jak 1:17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Amikor összegyűlünk és imádkozunk a babákért, akkor igazából ezt ismerjük fel, hogy valami nagyon fontosat, ajándékot kaptunk Istentől. Ő adja az életet, és az Ő kezébe szeretnénk letenni, hogy Ő vigyázzon rájuk, Ő vezesse őket tovább az életükben.

Keresztényként nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a gyülekezetre. A Biblia azt írja, hogy a gyülekezet Istennek a teljessége. Ahhoz, hogy megismerhessük Istent – persze Isten mindenhol jelenvaló –, a gyülekezetben különleges módon tudjuk megtapasztalni Őt. Mindenkinek külön-külön része van, és Isten különleges módon leplezi Saját Magát ezeken a részeken keresztül.

Én egy évvel ezelőtt álltam ugyanazon a helyen, mint friss apuka. Úgyhogy tapasztalatból – ami nem túl nagy – mondhatom ma azt, hogy a gyerekneveléshez elengedhetetlen, hogy gyülekezetbe járjunk. Annyira jó, amikor jövünk, és a gyermekünket szerető testvérek veszik körül! Most nem csak arra gondolok, hogy végre van néhány perc nyugtunk :-), hanem arra is, hogy annyira jó látni, hogy bánik valaki más úgy a gyermekemmel, ahogy én nem tudnék bánni vele. Tanulhat attól az embertől olyanokat, amit lehet, tőlem nem tudna elfogadni.

A gyülekezet védelem bizonyos értelemben a gyermekeink számára. Persze nem tudjuk megóvni őket a világ hatásaitól, de itt be tudjuk helyezni őket egy olyan környezetbe, ahol nem követnek mindenféle romlott dolgot. Nagyon nagy öröm és ajándék a gyülekezet egy család számára, ugyanakkor azt is látom, hogy egy család mekkora ajándék a gyülekezet számára. A család, akik egységben vannak, az egy oszlop a gyülekezetben. Kicsit úgy gondolok erre, hogy van a családom és van a gyülekezet, és ha csak az egyik van meg nekem, az olyan, mintha csak egy lábam lenne, tudok élni, tudok sántikálni, de egészségesen két lábon járok.

Nagy öröm számunkra, hogy elismerhetjük, Istentől vannak ezek a csöppségek. Őket egy időre kaptuk, hogy neveljük, tanítsuk őket.

P. Kende

Amikor ezt csináljuk, az nem egy ceremónia, hanem ez a szívünk, hogy szeretnénk megáldani a gyerekeket, és szeretnénk, ha lenne védelmük, betakarásuk. Ez az imánk. Nincs politikai hatalmunk, nem vagyunk szükségszerűen nagyon gazdagok, de van egy Istenünk, Akinek a kezébe ajánljuk magunkat. Ez az alkalom igazán erről szól.

Mennyei Atyánk! Annyira hálásak vagyunk minden ajándékodért, minden házasságért, minden örömért és minden gyermekért! Istenünk, kérünk Téged, áldd meg ezeket a családokat, áldd meg ezeket a szülőket, nagyszülőket, adj nekik bölcsességet, türelmet, szelídséget és szeretetet, következetességet azért, hogy nevelhessék, vezethessék ezeket a gyerekeket a Te utadon!

Kérünk Téged gyülekezetként, hogy nekünk is adj szeretetet ezek felé a gyerekek felé, nem ítélgetést, hanem nevelést és bátorítást. Hozzád emeljük őket, Urunk, és kérjük a Te áldásodat, a betakarásodat, a Te védelmedet az életükön. Annyira hálásak vagyunk, hogy ránk bízol ekkora felelősséget! Valóban adj mindnyájunknak növekedést a Te akaratodban! Jézus nevében, ámen.

Kategória: Egyéb