Mivel töltöd az életed?

2015 október 28. szerda  18:30

ladle and container

 

Egy nagyon egyszerű, de fontos üzenetet szeretnék elmondani. 90. zsoltár – innen indulunk, de ennél sokkal messzebb megyünk. A következő verset sokan ismerjük:

Zsolt 90:12 Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.

Könnyű nekiállni számolgatni, de kicsit ijesztő is. Viszont nem hiszem, hogy az lenne a lényege ennek a versnek, hogy számolgatjuk-e a napjainkat.  Mégis az mondja előbb:

Zsolt 90:10 Életünk ideje hetven esztendő, …

Az életünk kb. hetven év, ami Magyarországon még azt is jelenti, hogy mázlista vagy. Ha lesz hetven éved, és most húsz éves vagy, akkor van még tizennyolcezer napod. Ha harminc éves vagy, akkor van még tizennégyezer napod, ha negyven vagy, akkor jó esetben tizenegyezer napod van. Aki ötven éves, annak van még hétezer. A hatvan évesnek három és félezer… Rémisztő, nem? Nem hiszem azonban, hogy erről szól. Ahogy múlnak az évek, egyre ijesztőbb lesz.

Az első lecke ebből a versből az, hogy ez eléggé ijesztő. A második az, hogy mennyire gyorsan megy. Mindenki azt mondta nekem, amikor fiatal voltam: Olyan gyorsan elrepül! Félig hittem, félig nem. Itt azonban azt mondja:

Zsolt 90:10 … amely gyorsan elszáll, mintha repülnénk.

Ez az az üzenet, amit nem szeret senki a világban. Senki nem szereti ezt a gondolatot, hogy ez elmúlik. Emlékszem, amikor p. Brian beszélt nekünk a gyülekezetben arról, hogy az amerikai álom az, hogy tanulj jól, szerezz jó munkát, dolgozz keményen, keress sok pénzt, építs jó megélhetést, neveld fel a gyerekeidet, taníttasd őket, aztán korán menj nyugdíjba, és költözz Floridába, mert az egy szép, meleg, kellemes hely, és ott élsz majd örökké. Ebben van egy apró hazugság, az, hogy nem élsz örökké Floridában. Nem ez az örök élet. Ezt az üzenetet nem szeretjük annyira.

Senki nem szereti, mert ijesztő szembenézni ezzel, hogy elmúlunk, hogy vége lesz. Az idős emberek java része a haláltól való félelemben tölti a napjai nagy részét. Ha mindenki számba venné, hogy milyen rövid ez az egész, ha tudnák, milyen közel van a vége, akkor lehet, hogy sokkal többen élnének nagy-nagy félelemben emiatt. A bátorításunk az Írásban nagyon erős ezzel kapcsolatban.

Gondolhatunk a Biblia elején ezekre az emberekre, mint Lámek, Jered, Sém, Metúselah…, ők kilencszáz éveket éltek, ami érdekes gondolat. Mert ha kitanult valamilyen mesterséget, aztán száz év után rájött, hogy mégsem az való neki, akkor volt ideje váltani, még volt több száz éve arra, hogy váltson. „Csődöt jelentett a vállalkozásom, kezdhetek egy új üzletet. Még mindig van időm sok száz év építeni egy új birodalmat, új családot.”

Velünk ez másként van. Egy oldalról ez nagy kihívás, de hiszem, hogy a másik oldalról ebben nagy áldás is van. Nekünk nincs meg ez a luxus, hanem úgy vagyunk, hogy elindítjuk az életünket kb. huszonötezer nappal, és ennek az időnek a negyedét azzal töltjük, hogy felnőtté legyünk. Már elpocsékoltad a negyedét, mire felnőtt leszel! Ha elrontom, ha rossz irányba indulok, ha rosszul csinálom, ha rossz képzést választok, ha rossz társat választok, akkor: Na, most mit csináljak? Amikor negyven éves vagy, kicsit késő újra egyetemre menni. Kicsit késő új szakmát tanulni. Kicsit késő új alapot építeni. Ez ijesztő.

Ugyanakkor ebben áldás is van. Ebben van egy üzenet nekünk, az, hogy vegyük komolyan, hogy legyünk felelősek, hogy a napjaink számítanak. Az életünk számít. A te életed számít, és az időd számít. Ha belegondolsz ebbe: „Te jó ég, ha elrontom! Mi van, ha elrontom? Már alig van vissza valamennyi! Már csak tizenötezer nap. Jaj! Mi van, ha elrontom?” A nyomás őrjítő lehet, nem? „Ha tizennyolc éves vagy, tudnod kell, hogy merre menjen az életed!” Már tudnod kell, hogy milyen irányt, milyen képzést választasz. Elsőre jól kell választanod, mert nem számít, milyen sokat mondják, de nem kínálkozik második lehetőség ugyanúgy. Nem tudod újrakezdeni az életedet.

Csak arra gondolok, hogy ez milyen félelmet, mennyi nyomást hoz az ember életébe, és mekkora űzöttség lehet! Milyen űzötté válhatok ettől! „Jaj, csak jól csináljam! Csak el ne rontsam! Jaj, hogy van ez?” Isten valami mást tartogat nekünk Jézusban.

Nagyon szeretem a következő verset. Ha van mottónk, akkor szerintem ez az.

Ján 10:10b én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.

Gondolj ebbe bele: életük legyen és bővelkedjenek. „Életük legyen és bővelkedően legyen életük!” – ez Istennek az akarata. Ezért jött Jézus. Gondolj ebbe bele! Lehetne számolgatás az életem. Csak azt számolgatnám, hogy ketyegnek a napjaim. „Te jó ég! Ma egy nappal kevesebb van, mint tegnap. Te jó ég! Ma egy évvel kevesebb van, mint tavaly ilyenkor! Minden születésnap egy újabb rémtörténet. Te jó ég, már megint egy évvel kevesebb!” Rettenetes.

Vagy lehet az, hogy Jézus azért jött, hogy életem legyen, és bővelkedően legyen. Miről beszélünk? Ján 3:3-ban Jézus elmondja, hogy újjá kell születned. Ez nagy ígérete nekünk, hogy igazából Jézussal soha nincs későn. Vele valóban nincs későn. Amikor valaki azt mondja: „Hetven éves vagyok. Mire kezdjek bele bármibe? Már tartós tejet sem veszek, minek? 🙂 Nem veszek már új kabátot, kitart ez.” Jézus azt mondja: Én azért jöttem, hogy életed legyen, akár hetven évesen is.

Bővelkedően legyen életed hetven vagy nyolcvan, akár kilencven… évesen. Nem számít, hány éves vagy, bővelkedően legyen életed! Vagy tizennyolc évesen, nem ez számít! Ő azért jött, hogy életed lehessen, és bővelkedően legyen. Ehhez újjá kell születned. A friss indulás – ez az első. Jézus újjászületésre hívott minket.

Aztán azt mondja, hogy ez az élet bővelkedő legyen bennünk. Több legyen, mint amire szükségem van. Több életem legyen, mint amire szükségem van. Ez az, amiért Jézus jött, hogy neked több életed legyen, mint amit te el tudsz használni, mint amit te meg tudsz élni.

Ezért helyezett minket a gyülekezetbe, hogy megosszuk egymással ezt az életet. Egyrészt azért, hogy ez az élet sok legyen bennünk, és aztán azért, hogy ezt megosszuk egymással, hogy kiterjedjen a másikra, hogy egymás közt legyünk. Az életem olyan sok, hogy az kiterjed a másikra is, és az ő élete olyan sok, hogy az kiterjed énrám is. Ha kiterjed egymásra ez az élet, akkor közösségünk van, akkor épülünk, akkor áldásunk van, akkor van közöttünk valami, ami gyönyörű.

Jézus többre hívott minket, mint arra, hogy hallgassam. Mint ahogy gyerekkorunkban hallgattuk a tengerparton a kagylót. Most felnőttként is csak ugyanezt csinálnám? „Te jó ég! Múlnak a másodpercek. Mindjárt vége az életemnek!” Nekünk ennél jobb van! Jézus azért jött, hogy életünk legyen, és bővelkedően. Ami azt jelenti, hogy túlmenően sok. Azt jelenti a görög szó, hogy több, mint… Több legyen, túlhaladó legyen az életünk.

Egy értelemben ez az, amire mindenki vágyik. Csak nem hiszik el, hogy Jézusnál van ez. Nem hiszik el, hogy ez Nála megvan. Ez az, amit Pál imádkozott a gyülekezetekért. „Lássátok az Ő bővelkedő erejének a nagyságát tibennetek.” Fil 1:9 Bővelkedjetek a szeretetben, hogy ez az élet olyan nagy legyen bennetek. Erről beszélt, amikor imádkozott, amikor írt: Azt szeretném, ha meglátnátok, hogy Jézus milyen nagy életet ad nektek, mennyire bővelkedően adja.

A természeti ember elolvassa a Zsolt 90:12-t, és mi történik? Kezd megijedni, mert a számok kicsik, és félelemben él. Vagy ha fiatal, azt mondhatja: Olyan nagyok még a számok, sosem jönnek el!; és nemtörődömmé válik. Vagy kezdi elfoglalni magát azzal, hogy múlik az idő. Isten azt mondja: „Nem, Én nem erről beszélek. Én a bölcsességről beszélek, amit ebből lehet nyerni. Ismerd fel, hogy mire valók a napok. Ismerd fel, hogy mire valók az órák. Nem arra, hogy számolgasd őket, hanem arra, hogy bölcsességet nyerj. Mert Én életet akarok neked adni, és bővelkedően akarom adni. Többet, mint amit el tudsz használni.”

Ján 7:37-38 Az ünnep utolsó nagy napján pedig felállt Jézus, és így kiáltott: Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! – ez az újjászületésről beszél – Aki hisz bennem, amint az Írás mondta, élő víz folyamai áradnak annak belsejéből.

Jézus azt mondta: „Én úgy adok neked, hogy az áradni fog belőled, hogy az több lesz, mint amire neked szükséged van, az nagyobb lesz, mint ami beléd fér. Ha Tőlem veszel, ha Nálam iszol, akkor ez egyre nagyobb és nagyobb és több és gazdagabb lesz.” Mennyire gyönyörű lesz ez az életedben, ahogy ez növekszik! Aztán eljut odáig, hogy akár még egymást is megáldhatjuk. Akár még egymásra is kiterjedhet ez az élet.

Tudod, hogy mi az áldott házasság titka? Az, hogy olyan életed van Krisztussal, ami kiárad a másikra. Mi egy igazi barátság titka? Mi egy élő gyülekezet titka?… Annyi ilyet mondhatnánk! Ez az, ahogy működik. Olyan életem van Krisztussal, ami túlárad, eljut másokhoz, több és nagyobb, mint amire nekem szükségem van.

Mert mi van, amikor a másik helyzet áll fenn? Jeremiás könyvében olvasunk erről. Isten azt mondja: „Az Én népem kettős bűnt követett el. Elfordultak Tőlem, az élő vizek forrásától. Azután víztározókat ástak maguknak. Repedezett falú víztározókat ástak maguknak, amik nem tartották meg a vizet.” Ilyen a másik fajta élet. Ahol azt mondom a másiknak: „Adj nekem! Adj nekem! Hallod? Most mondta a pásztor! Most mondta, hogy a te életednek ki kell terjednie rám! Gyerünk! Csináld valahogy! Áldj meg engem!” Ez a másik. Isten ennél nagyobbra hívott minket.

Amikor viszont azt mondom: „Gyerünk! Mire vársz? Áldj meg engem!”; akkor mi történik közöttünk? Lesz élet? Lesz öröm? Lehet, hogy a másiknak van túláradó élete, és tesz értem valamit, de az bemegy, és a repedezettből elfolyik mindenfelé, és másnap újra kezdem: „Adj nekem! Adj nekem! Még adj nekem!” (Ha úgy vagy itt: Csak valaki szóljon hozzám!; ne érezd rosszul magad, nem erről beszélek.)

Miért jött el Jézus? Azért, hogy életünk legyen, és hogy bővelkedjünk. Ha repedezett a víztározód, ne aggódj ezen, ne ezzel foglald el magad. Van jobb hírünk, gyere Jézushoz! Gyere a forráshoz! Gyere az Igéhez! Gyere Isten Szelleméhez! Gyere a testvérek élő közösségéhez! Gyere a szolgálathoz! Gyere a bátorításhoz! Találd meg Jézust! Amint megtalálod Őt, élő víznek a folyamai áradnak. Ez az, ami kell nekem.

Szóval akkor mi van az idővel? P. Brian-nel beszélgettünk ma, és azt mondta – annyira jó gondolat volt! –, hogy az idő múlásában van valami, ami természetfeletti. Persze, mindnyájan megtapasztaljuk, úgyhogy csodálkozunk, miért lenne természetfeletti. „Nincs ebben semmi természetfeletti!” Figyelj azonban, az idő érdekes dolog. Nem tudjuk jól meghatározni, hogy mi az.

Legtöbbször úgy gondoljuk, hogy a dolgok egymásutániságához van köze. Viszont amint a Jelenésekben látjuk a mennyet, az örökkévalóságot, ott is van egymásutániság. Ott is van ilyesfajta rendezettség. Nincs zűrzavar, nem egyszerre történik minden. Tehát az idő vagy örökkévaló között nem ez a különbség, de nem tudjuk jól meghatározni sem.

Az idő múlik, Isten így rakta össze, de mire van az időnk? Azért, hogy eltöltsük az időt, amit kaptunk? Nem! A mi életünk arról szól, hogy az Ő életében éljünk. Mi nagyobb dologra lettünk elhívva, arra, hogy Isten életében éljünk. Olyan, mintha te egy edény lennél, és aztán ez a hetven év arra van, hogy megtöltsük az Ő életével. Hogyan? Az Ő Szelleme által. Ez csak a Szent Szellem által lehetséges.

A Szent Szellem tölt meg minket az Ő életével. Ján 6:63 a Szellem az, Aki megelevenít, vagyis életet ad. A test nem használ semmit, a Szellem az, Aki életet ad. A Szellem az, Aki életre kelt. A Szellem az, Aki életet ad nekem. Amikor ez történik, az lenyűgöző. Lehet, hogy már kevés van vissza az életemből, de nem élek félelemben. Lehet, hogy sok van, de nem vagyok nemtörődöm. Múlik, de nem számolgatom. Felismerem, hogy az idő múlik. Felismerem, hogy öregszem, felismerem, hogy múlnak a napok, felismerem, hogy múlnak az évek.

A természeti ember kétségbeesne, mert itt azt olvassuk, hogy a test nem használ semmit. A természeti, a régi természetem nem használ semmit. Az halál igazából. Mert az visszatér a félelemhez, visszatér a számolgatáshoz, visszatér az aggodalomhoz, visszatér az űzöttséghez. Újra és újra azt mondja nekem: „Gyere vissza ide, élj a nyomás alatt. Ne viccelj! Itt vagy félúton a halál felé. Mindjárt vége. Élj a nyomás alatt. Dolgozz keményebben! Imádkozz többet! Olvasd többet a Bibliát! Legyél vallásosabb! Járj többet gyülekezetbe!” A természeti azt mondja nekem: „Élj űzöttségben! Élj aggodalomban! Élj félelemben! Élj rettegésben!”; és visszahív engem. Nem véletlenül mondja, hogy a test nem használ semmit, a test az halál. Az haszontalan, nem hasznos az életre.

Amikor viszont Szellemben járok, akkor felismerem, hogy a jelentőségem nem nagy eseményekből következik. Nem érdekesek a nagy események, a nagy sikerek, vagy a nagy bukások, amik lerontják a jelentőségem. Hanem felismerem, hogy az Ő irgalma, az Ő kegyelme minden reggel megújul, JSir 3:23. Erről beszélünk. Arról, hogy az életem arra való, hogy megteljen az Ő életével, hogy legyen állandó megújulás, hogy legyen folyamatos kiáradás. Újra és újra áradjon az élet belőlem.

Lehet, hogy az előbb elbuktam. Nagyon sokan számon kérik tőlünk: Miért nem veszitek komolyabban a bűnt? Komolyan veszem a bűnt, de Jézus áldozatát komolyabban veszem annál. Mert az nagyobb volt, mint a bűnöm. Komolyan veszem a bűnt, de nem fogok annak a terhe alatt élni, mert az Ő irgalma megújul minden nap.

Nem az az életem célja, hogy megteljen az életem dolgokkal, amiket szánok-bánok, hanem arra való az életem, hogy megteljen az Ő életével. Ha a bukásaimon elmélkedem, ha a bűneimen elmélkedem, ha mások bűnein elmélkedem, ha mások bukásain elmélkedem… Ha a házastársam, a gyermekem, a szüleim múltbeli dolgain elmélkedem: Amikor hat éves voltam, ezt és ezt csinálta velem!… Mi Isten célja velem? Tudod, mire valók a napjaim?

Tudod, hogy az idő, a napjaim, a perceim, az óráim milyenek? Mint egy merőkanál. Meríthetek Isten életéből, és belerakhatom az edénybe. Megtölthetem az edényemet az Ő életével. Ez a perc tökéletes arra, hogy merítsek. Erre nagyszerű, és erre van szükségem. Ez az, ami számít. Ezt ismerem fel, amikor a Szellemben járok. Nem azt számolgatom, hogy mekkora sikereim vannak, mekkora bukásaim voltak, vagy lesznek, vagy mennyire elesett vagyok ma, vagy mennyire nagyszerű vagyok ma. „Ha ilyen üzeneteket prédikálok, biztos, hogy én vagyok a legjobb a Földön.” A Szellemben nem ez érdekel, hanem az, hogy meríthetek az Ő életéből.

Felismerem, hogy amikor Jer 31:3-ban azt mondja: Örökkévaló szeretettel vontalak téged; akkor erről beszél igazából, hogy belém akarja tölteni az életét. Szeretne elvinni arra a helyre, ahol Ő adhat nekem. Isten azért von engem helyekre, hogy az Ő életéből merítsek.

P. Shane azt mondta nekünk ma az evangelizáción – ez annyira bátorította a szívemet! –, hogy még ha nem is hallgat meg senki, akkor is Istennek van munkája őbennük és tebenned is, amit nem látsz. „Öt héten át senki nem beszélt velem, és arra gondoltam: Micsoda evangelizáció-vezető vagyok?!” Ez annyira bátorított! Annyira tudtam ezzel azonosulni! 🙂 Viszont tudom, hogy Isten von engem ezen keresztül, Istennek van terve vele.

Van nehézség, van kihívás az életemben, de Isten vonja a szívemet. Szeretné az Ő szeretetét adni nekem. Ez az, ami történik velem. Szóval az életem nem napokról szól, nem hetekről, hónapokról, évekről szól. Nem az évszázadokról – ha szerencsések vagyunk –, amiket élni fogunk, mert ha valaki feltalál valami gyógyszert, élhetünk több száz évet. És akkor mi van? Az életem még mindig nem az évszázadokról fog szólni Isten akaratában, hanem a lehetőségekről.

Két görög szó: a kronosz és a kairosz. Az első a múló időt írja le, és a második a lehetőségeket írja le, mint időszakok, amik valók valamire. Ef 6:18 Istennek van egy időszaka. Minden időszak az imára való. A természeti ember, Jákób az élete végén ott állt fáraó előtt, és fáraó megkérdezte: Hány éves vagy? Képzeld el, hogy nézhetett ki Jákób, ha ezt megkérdezte tőle! 🙂 Jákób ezt felelte a fáraónak: „Vándorlásom esztendeinek száma százharminc esztendő. Életem esztendeinek napjai kevesek és nyomorúságosak voltak.”; 1Móz 47:9. Jákób, te aztán tudtad, mivel érdemes megtölteni az életed!

Isten azt mondja nekünk: Én jobb dolgot akarok neked. Jer 29:11 „Jobb tervem van veled, hogy a végén azt tudd mondani: nem bánok semmit.” A végén azt mondhassam: „Nem bánom az életem. Az életem Istennel éltem.”

Hogyan élhetem helyesen az életem? – ez az utolsó gondolat. Van egy mindenekfelett frusztráló mondat a természeti embernek:

Mát 6:33 Hanem keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és ezek mind ráadásul megadatnak nektek.

A régi embert ez a halálba frusztrálja. Ezt csak az új szív tudja megtenni. Jézus itt azt mondja: Csak az új szívvel tudsz élni ebben az életben így. Az új viszont örvendezik ebben. Zsid 1:9 Jézus eljött, szerette az igazságot és gyűlölte a hamisságot. Zsolt 40:9 szeretem a Te törvényedet, és a szívem közepében lakozik. Ez az új szív. Ez az új ember, aki szereti Isten akaratát. Azt mondja: Azt akarom tenni, abban akarok járni.

Két módon élhetem az életem. Teszek minden mást, és aztán majd egyszer csak jut időm Istenre is! Vagy először keresem Isten országát, és aztán Isten majd megadja nekem. Ez csak az új szívben lehetséges. Amikor a régi ember próbálkozik ezzel… Elolvasom ezt a verset, és a régi bűnös természetemben igyekszem rajta, keresem először Isten országát. Na, akkor ne gyere a közelembe! Annyira keményen fogok dolgozni rajta!

Pedig olyan egyszerű lenne! Csak elmenni a kereszthez, és letenni az életem, aztán merítek az Ő életéből. Kihasználom ezt az órát, ezt a percet, ezt a napot arra, hogy megtöltsem az életem az Ő életével. Isten mentsen minket, hogy olyan jó keresztények legyünk, akik soha nem viszik Izsákot az oltárhoz, akik soha nem mennek el a kereszthez, akik soha nem kérik a Szellem betöltését elengedve saját magukat!

Isten ments, hogy egyszerűen csak jó keresztény legyek, aki jól felneveli a gyermekeit, jól képezteti őket! Rendben van a családja, de a szívében nincs meg az éhsége, hogy merítsen a Megváltó kútfőjéből, megtöltse az életét az Ő életével, és valami nagyobb legyen. Micsoda ígéreteink vannak! Ha megyünk a kereszthez. Ha Jézus életét akarjuk élni, micsoda ígéreteink vannak!

Jóel 2:25 Kárpótollak benneteket azokért az esztendőkért, amelyeket tönkretett a sáska, szöcske, cserebogár és a hernyó… Micsoda ígéret! Miről szól ez? Tegyük fel, hogy most térek meg, alig van vissza néhány napom, eddig a saját utamat kerestem. Van jó néhány dolgom már, vagy nincs, nem tudom, összeszedtem már néhány kacatot, vagy sem, mégis üres az életem, és azt mondom: Uram, Veled akarok járni, de mostmár mit ér? Ez nem így van!

Jézus azt mondja: Én azért jöttem, hogy életed legyen, és bővelkedj. Lehet, hogy csak háromezer napod van vissza, vagy háromszáz, vagy harminc, vagy három… vagy három órád. Jézus azonban azt mondja: „Tudod, mi számít? Az számít, hogy ebben az időben a te életed bővelkedő legyen. Keresd először az Én akaratomat. Töltekezz be a Szellemmel, járj Velem, és aztán bővelkedő lesz az a három nap, az a harminc nap, az a háromszáz nap…” Nem számít, hogy mennyi!

Ha sok száz évig élek saját magamnak a saját céljaimmal, akkor annyival több szégyenre lesz okom egy nap Isten előtt! Ha élek egy évet járva az Úrral, és az Ő élete tölt meg, akkor annyi okom lesz a dicsekvésre, mert annyi áldást hoz az életem mindenkinek! És nekem is. Ámen.

Jézus! Köszönjük Neked, hogy Te azért jöttél, hogy elhozd nekünk az újjászületés csodáját, hogy elhozd nekünk a bővelkedő élet csodáját, hogy elhozd nekünk a szabadságnak ezt a csodáját. Nem kell a múló idővel törődnünk, és az életünk végén lehetünk úgy, mint Pál volt, amikor azt mondta: Na, itt az ideje, költözöm. Ennyi volt az összes gondolata a haláláról, és a várakozás, hogy láthat Téged, Jézus. Köszönjük, hogy lehet ilyen életünk! Uram, igen, lehet, hogy hibázunk, hogy rossz felé megyünk, de nem ez számít, hanem az, hogy Te töltsd meg az életünket az életeddel.

Ha még nem ismered Jézust, lehetséges, hogy újjászüless ma. Nem fizikailag, hanem a szívedben szólítsd meg Jézust, beszélj egyenesen Hozzá a szíved csendességében: „Én Istenem! Kérlek Téged, gyere az életembe, ments meg engem! Legyél az én Megváltóm is! Jézus, kérlek, ments meg engem! Tudom, hogy nem vagyok tökéletes, hogy vannak bűneim. Köszönöm, hogy a kereszten fizettél értem. Köszönöm, hogy megnyitottad az utat. Jézus, gyere az életembe, legyél az én Megváltóm! Bízom Benned, hiszek Benned. Ments meg engem! Adj nekem új szívet, új kezdetet, új gondolkodást! Szeretnék ebben a bővelkedésben élni. Jézus, szeretnélek megismerni.”

Ha életedben először imádkoztál így, kérlek, küldj nekünk egy e-mailt (iroda@nullbibliaszol.hu), hadd örüljünk veled!

Kategória: Egyéb