Vasárnapi Istentiszteletek rendjének változása

2015 április 12-től kezdődően változtattunk a vasárnapi Istentiszteletek rendjén. A délelőtt 10:30, és délután 18:00-kor kezdődő alkalmak helyett, 16:00-kor tartjuk az Istentiszteleteinket. Mindez nem érinti a szerdai alkalmakat.

Jelenleg ezt próbaidőszaknak tekintjük, a tapasztalatainkat szeptember 13-án, az Istentisztelet utáni gyülekezeti fórumon tervezzük megbeszélni. A fórumra felkészülve kérünk töltsd ki kérdőívünket!

 

A jelenlegi új beosztásban:
15:00 órától hívunk kötetlen közösségre, a büfébe lelkipásztorokkal és testvérekkel.
Ez nem rap vagy személyes tanácsadás ideje, hanem lehetőség a pásztorokkal és egymással beszélgetni, ráhangolódni az Istentiszteletre.
16:00 kezdődik az Istentisztelet, melynek rendje nagyjából változatlan.
18:00 röviddel az összejövetel után a gyülekezeti teremben több lelkipásztor részvételével beszélgetést, RAP-et tartunk, ahol örömmel várjuk az üzenettel kapcsolatos kérdéseid, hozzászólásaid. (Így már akkor is időben érhetsz haza, ha maradsz a RAP-re!)

 

 

A válasz a nyilvánvaló „miért?” kérdésre:
A gyülekezet vezetőiként elsősorban az a vágyunk, hogy szolgáljunk a gyülekezet tagjai felé. Úgy látjuk, hogy ha nem tudunk kapkodás és az idő szorítása nélkül együtt lenni, akkor ez igen nehéz – könnyűvé lesz távol maradni egymástól. Ezzel a változtatással olyan alkalmakat hoztunk létre, amikor senkinek nem kell rohannia ebédelni, vacsorázni, vagy épp azért, mert a gyereket le kell tenni. Mind értjük, hogy mint minden változás, ez is hordoz problémákat – ugyanakkor sok nagyszerű lehetőséget is; vasárnaponként több lehetőség nyílik a közösségre a gyülekezetben és a magánéletben is; több energia marad a szolgálatra is.

Ezzel a módosítással nem igyekszünk bármin is csökkenteni, hanem e változtatás bevezetésével a látásunkat és célunkat szeretnénk elérni – hogy mindannyian növekedjünk a közösségben az egymáshoz kapcsolódásban, a gyülekezeti életben … ami persze csak akkor valósul meg, ha élünk a lehetőségekkel, amit ez az új beosztás kínál.

Bármilyen gondolatodat szeretettel várjuk a szeptember 13.-i gyülekezeti fórumon, az Istentisztelet után.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.