Mi köze a Bibliaiskolának a szeretethez?

Kép 109

Korlátlan lehetőség

részlet P. Carl Stevens, a GGWO alapítója üzenetéből… Tudod mire vagyunk képesek te meg én? Tudod , mit tehet ez a gyülekezet szerte a világban? Van bármi elképzelésed mennyire lenyűgözőek az életünkben rejlő lehetőségek? Vannak, aki a kegyelem, a Bevégzett Munka és a feltétlen szeretet üzenetét viszik el széles e világra. Van köztünk, aki erről prédikál Indiában. Van köztünk, aki erről prédikál Brazíliában. Mások az Egyesült Államok különböző városaiban és gyülekezeteiben prédikálnak erről.
Azért lehet ez így, mert vannak emberek, akiket az agapé szeretet megragadott, foglyul ejtett és irányít. Ez a gyülekezet lényege. Ez a Bibliaiskola lényege. El tudsz képzelni egy olyan Bibliaiskolát, ahol pusztán ismeretet, és formális tényeket tanulsz, ám sosem hallod Isten szeretetének magasságát, mélységét, hosszúságát és szélességét? Kívülről fújhatja valaki a Görögöt és a Hébert, ám legnagyobb szüksége arra lenne, hogy az agapé szeretet fújjon át az egész életén. Legyen csak meg a tudományos ismeret, nincs semmi baj vele. Tanulnunk kell. Viszont gondold meg, mit mond a Biblia Efézus 3:19-ben! A szeretet felülmúlja az ismeretet. … olyan Bibliaiskolára vágyunk, ahol a diákok felnőnek Isten természetében és jellemében, ahol ismerik a tanítás kategóriáit, ahol Istennel gondolkodnak, ám bőséges a szeretet és az agapé a szívekben.

Mellesleg, ez a szeretet sosem lehet az igazságtól elkülönült. Ez nem az a se íze, se bűze “Szeretlek! Szeretlek! Szeretlek!” mondóka. 1Péter 1:22 arra hív fel, hogy “képmutatás nélküli”, és “kitartó” szeretetünk legyen . A görög anüpokritosz bizonyos, valódi, őszinte szeretetre utal – olyan szeretetre, amely az igazsághoz kötődik. Az igazságtól független szeretet puszta érzelmi megfelelés a régi bűnös természet, vagy a másik királyság kezdeményezésére. … A képmutatás nélküli szeretet nem a langyos, hanyatt dőlős, passzív fajta. Forró, aktív, indulásra kész.

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.