Jelentkezés a Közép-Európai Teológiai Akadémia 2015/16 tanév őszi szemeszterére

KETA LOGOBeiratkozás:
2015 augusztus 30. Istentisztelet után, Golgota u. 3

Online előregisztrációs lehetőség itt!

Sokan kérdezik – “Minek mennék Bibliaiskolába? Különösen, ha nem tervezek lelkipásztor, misszionárius, Bibliatanító lenni?!”. Bibliaiskolánk célja nem a főállású szolgálatra készülők előkészítése a hivatásukra, hanem minden hívő  felkészítése az életre. Amit tanítunk, mindenki számára hasznos, függetlenül attól, hogy egy budapesti irodában dolgozza majd le az élete javát, háziasszony lesz esetleg Borneó valamelyik dzsungel-falujában, vagy éppen vasárnapi iskolában fog szolgálni.

Visszatérve a kérdésre: minek is járna bárki Bibliaiskolába?
Magától értetődő cél a növekvő Bibliaismeret (1. Zsolt 1-2). Függetlenül attól, hogy irodákat takarítasz, vagy céget vezetsz, Isten Igéjének komolyabb megismerése (2Tim 2:15) felkészít arra, hogy szembenézz az élet kihívásaival (2Tim 3:17).
Az ismereten túl ott van még a bölcsesség is (Kol 3:16) – a tanári kar misszionáriusokból, léleknyerőkből, ma is aktívan szolgáló hívőkből áll. Amit átadnak, nem elvont ismeret, hanem mindennapi használatban megedzett, alkalmazható bölcsesség (Héb 6:1). Így a Bibliaiskolában felkészülhetsz a hitet próbáló kérdésekkel való találkozásra (1Pét 3:15), legyen szó eretnekségekről (Júd 4), divatos ám káros keresztény irányzatokról (Ef 4:14), vagy személyes tragédiákról (2Kor 1:4), amelyek felkészülés hiányában a hited hajótöréséhez vezethetnének (1Tim 1:19).
A bibliaiskolai szolgálataik során sokan fedeznek fel olyan ajándékokat, melyekről nem is sejtették, hogy birtokukban van. Vannak, akiknek emiatt az egész élete irányt változtat, mások megerősödnek elhívásukban.
Sokunk tapasztalata, hogy bibliaiskolás éveink mélyebb tartalmat, és érettséget adtak (119. zsolt 99). Úgy látjuk, Isten megtisztelt bennünket, amint Őt elkötelezetten kerestük (Fil 3:8-10). Imánk és reményünk, hogy te is így nézz majd vissza egyszer ezekre az évekre!

Végül álljon itt egy részlet P. Carl H. Stevens, a GGWO alapítója egy üzenetéből:

… Tudod mire vagyunk képesek te meg én? Tudod, mit tehet ez a gyülekezet szerte a világban? Van bármi elképzelésed mennyire lenyűgözőek az életünkben rejlő lehetőségek? Vannak, aki a kegyelem, a Bevégzett Munka és a feltétlen szeretet üzenetét viszik el széles e világra. Van köztünk, aki erről prédikál Indiában. Van köztünk, aki erről prédikál Brazíliában. Mások az Egyesült Államok különböző városaiban és gyülekezeteiben prédikálnak erről.

Azért lehet ez így, mert vannak emberek, akiket az agapé szeretet megragadott, foglyul ejtett és irányít. Ez a gyülekezet lényege. Ez a Bibliaiskola lényege. El tudsz képzelni egy olyan Bibliaiskolát, ahol pusztán ismeretet, és formális tényeket tanulsz, ám sosem hallod Isten szeretetének magasságát, mélységét, hosszúságát és szélességét? Kívülről fújhatja valaki a Görögöt és a Hébert, ám legnagyobb szüksége arra lenne, hogy az agapé szeretet fújjon át az egész életén. Legyen csak meg a tudományos ismeret, nincs semmi baj vele. Tanulnunk kell. Viszont gondold meg, mit mond a Biblia Efézus 3:19-ben! A szeretet felülmúlja az ismeretet. … olyan Bibliaiskolára vágyunk, ahol a diákok felnőnek Isten természetében és jellemében, ahol ismerik a tanítás kategóriáit, ahol Istennel gondolkodnak, ám bőséges a szeretet és az agapé a szívekben.Mellesleg, ez a szeretet sosem lehet az igazságtól elkülönült. Ez nem a se íze, se bűze “Szeretlek! Szeretlek! Szeretlek!” mondóka. 1Péter 1:22 arra hív fel, hogy “képmutatás nélküli”, és “kitartó” szeretetünk legyen . A görög anüpokritosz bizonyos, valódi, őszinte szeretetre utal – olyan szeretetre, amely az igazsághoz kötődik. Az igazságtól független szeretet puszta érzelmi megfelelés a régi bűnös természet, vagy a másik királyság kezdeményezésére. … A képmutatás nélküli szeretet nem a langyos, hanyatt dőlős, passzív fajta. Forró, aktív, indulásra kész.

Szeretettel várunk téged is a KETÁ-ra!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.