Közép-Európai Teológiai Akadémia

Üdvözlünk a Közép-Európai Teológiai Akadémia honlapján!

Akár az a vágyad, hogy minden mást félretéve az Urat szolgáld, akár egyszerűen szeretnéd jobban ismerni a Bibliádat, vagy esetleg pusztán kíváncsi vagy egy témára, a KETA nagyszerű lehetőséget kínál neked. Blokkrendszerű órarendünk rugalmasan igazítható már meglévő időbeosztásodhoz, és tantárgyainkat kreditrendszerben választhatod szükséged és érdeklődésed szerint. Iskolánkban megtanulhatod a győzedelmes keresztény élet titkait, felfedezheted gazdag örökségedet Krisztusban, megtapasztalod Krisztus Testének életét és megismerheted azt a részt Krisztus Testében, amelyet Isten neked szánt,  amit Pál írja: “Tagok vagytok rész szerint.”

Akadémiánk sajátos hely, hiszen:

 • ragaszkodik az Írás tévedhetetlenségéhez és kegyelmi üzenetéhez (Cselekedetek 20:28),
  tananyagunkat közvetve vagy közvetlenül a Biblia határozza meg, melynek uralkodó témája Jézus Krisztus bevégzett munkája.
 • tantárgyaink átfogóan mutatják be Isten Igéjét, valamint felkészítenek a gyakorlati keresztény életre és szolgálatra,
  tanulmányi programunk kétszer vezeti végig a diákot a teljes Biblián, emellett azonban missziós, vezetőségi, hitvédelmi, és más gyakorlati témájú tárgyakkal is foglalkozunk.
 • felkészült, életükkel és szolgálatukkal példamutató, tapasztalt tanárok, misszionáriusok, gyülekezeti vezetők tanítanak,
  tanáraink többsége szolgált, vagy jelenleg is misszióban szolgál, valamint mindannyian aktív léleknyerők, sokan gyülekezetet vezető lelkipásztorok.
 • szoros kapcsolatban áll egy budapesti helyi gyülekezettel,
  emiatt a KETÁ-n nem csak elméletben tanulhatsz, hanem a gyülekezet környezetében, gyakorlatban is növekedhetsz.
 • folyamatosan táplálja azt a látást, hogy megtaláljuk az elveszetteket a közvetlen közelünkben és az egész világon, amint Krisztus parancsolta Máté 28:19-20-ban és Ap.Csel. 1:8-ban,
  e cél aktív felemelése alapvető szükség a kereszténységben, hiszen annyi minden igyekszik folyamatosan hamis békességbe ringatni minden hívőt.
 • világméretű szolgálat része, és több magyar, illetve más országbeli gyülekezettel és keresztény intézménnyel is együttműködik,
  ezek a kapcsolatok nagyszerű lehetőséget nyitnak a közösségre, szolgálatra, missziókra.

Szeretnél iskolánk diákja lenni és e módon növekedni a hitedben?
Gondolkodj el ezeken a csodálatos Bibliaverseken, és imádkozz ezért a lehetőségért:

“Az aratni való sok, de a munkás kevés.” Máté 9:37

“Igyekezz kipróbált munkásként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent, és helyesen hasogatja az igazság beszédét.” II. Timóteus 2:15

A Közép-Európai Teológiai Akadémia tanárai és vezetőiként azért kérjük az Urat, hogy iskolánk jelentős szerepet játszhasson az életedben, hogy növekedhess a mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelmében és ismeretében.

Örömmel válaszolunk bármilyen kérdésedre – kérünk írj nekünk egy emailt!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.