KETA 2015/16 tanév jelentkezés

Kései jelentkezés

Kései jelentkezés csak ezen a héten (2015 augusztus 31 – szeptember 04) lehetséges, a gyülekezeti irodában, Golgota u. 3, előzetes egyeztetés alapján. Az időpont kéréshez töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot:


Szeretettel várunk téged is a KETÁ-ra!

 

Minek menjek Bibliaiskolába?KETA LOGO

Lehet, nem akarsz egy afrikai dzsungelben kannibálok gyűrűjében Jézusról prédikálni, ezért úgy gondolod, semmi szükséged arra, hogy járj. Az igazság az, hogy amit mi tanítunk, mindenki számára hasznos, függetlenül attól, hogy egy budapesti irodában dolgozza majd le az élete javát, háziasszony lesz, esetleg Borneó valamelyik elmaradt falujában vagy épp egy mindennel felszerelt vasárnapi iskolában fog szolgálni.

… Tudod mire vagyunk képesek te meg én? Tudod, mit tehet ez a gyülekezet szerte a világban? Van bármi fogalmad róla, mennyire lenyűgözőek az életünkben rejlő lehetőségek? Tudod mit jelent, hogy van olyan ember, aki a Kegyelem, a Bevégzett Munka és a Feltétlen Szeretet üzenetét viszi el a világba? Van, aki Indiában prédikál erről. Van, aki Brazíliában hirdeti. Mások az Egyesült Államok különböző városaiban és gyülekezeteiben beszélnek erről.

Ez azért lehetséges, mert vannak emberek, akiket az agapé szeretet megragadott, foglyul ejtett és ez irányítja az életüket. Ez a gyülekezet lényege! Ez a Bibliaiskola lényege! El tudsz képzelni egy olyan Bibliaiskolát, ahol pusztán ismeretet, és száraz tényeket tanulsz, de sosem hallod Isten szeretetének magasságát, mélységét, hosszúságát és szélességét? Kívülről fújhatja valaki a görögöt és a hébert, ám legnagyobb szüksége arra lenne, hogy az agapé szeretet fújjon át az egész életén. Legyen tudományos ismeret, nincs semmi baj vele, tanulnunk kell. De jusson eszedbe, mit mond a Biblia Efézus 3:19-ben! A szeretet felülmúlja az ismeretet!

… Olyan Bibliaiskolára vágyunk, ahol a diákok felnőnek Isten természetében és jellemében, ahol ismerik a tanítás kategóriáit, ahol Istennel gondolkodnak, és bőséges a szeretet és az agapé a szívekben. Mellesleg, ez a szeretetet sosem lehet az igazságtól elkülöníteni. Ez nem amolyan se íze, se bűze “Szeretlek, szeretlek, szeretlek.” mondóka. 1. Péter 1:22 arra hív fel, hogy “képmutatás nélküli“, és “kitartó” szeretetünk legyen. A görög anüpokritosz bizonyos, valódi, őszinte szeretetre utal – olyan szeretetre, amely az igazsághoz kötődik. Az igazságtól független szeretet puszta érzelmi megfelelés a régi bűnös természet, vagy a másik királyság kezdeményezésére. … A képmutatás nélküli szeretet nem a langyos, hanyatt dőlős, passzív fajta, hanem forró, aktív, és indulásra kész!

(P. Carl H. Stevens, a GGWO alapítója)

Mit mond erről a Biblia?

  • A Biblia tanulása áldást hoz (1. Zsoltár 1-2).
  • Akár irodákat takarítasz, akár céget vezetsz, Isten Igéjének mélyrehatóbb megismerése (2Tim 2:15) felkészít arra, hogy szembenézz az élet kihívásaival (2Tim 3:17), amelyek felkészülés hiányában a hited hajótöréséhez vezethetnének (1Tim 1:19).
  • A Biblia megismerése bölcsességet ad, és lehetőséget a mások felé való szolgálatra (Kol 3:16).
  • Az érettség Isten terve az életedre. A tanári kar tagjai misszionáriusok, léleknyerők, aktívan szolgáló hívők. Nem elvont ismeret adnak át, hanem kipróbált bölcsességet (Héb 6:1).
  • A Bibliaiskola felkészíthet a hitet próbáló kérdésekkel való találkozásra (1Pét 3:15), legyen szó eretnekségekről (Júd 4), divatos ám káros keresztény irányzatokról (Ef 4:14), vagy személyes tragédiákról (2Kor 1:4).
  • Amint ismerkedsz Isten szeretetének szélességével (Ef 3:18-19, Ján 4:35), jobban megtanulod felismerni a hatalmas szükségeket közel, s távol (Csel 1:8, Mk 16:15).

Fedezd fel az ajándékaidat!

A bibliaiskolai szolgálataik során sokan fedeznek fel olyan ajándékokat, melyekről nem is sejtették, hogy megvan bennük. Vannak, akiknek emiatt az egész élete irányt változtat, mások megerősödnek elhívásukban.

Sokunk tapasztalata, hogy bibliaiskolás éveink mélyebb tartalmat, és érettséget adtak (119. zsoltár 99). Úgy látjuk, Isten megtisztelt bennünket, amint Őt elkötelezetten kerestük (Fil 3:8-10). Imánk és reményünk, hogy te is így nézel majd vissza egyszer ezekre az évekre!

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.